А ви підозрювали, що за допомогою своїх рук і без жодної магії, лише з 4 апельсинів можна отримати багато соку?

Минулого тижня, гортаючи стрічку новин у інтернеті у поле мого зору потрапив підозрілий рецепт. Чому ж підозрілий? Так тому, що можна отримати цілих три трьох літрові банки апельсинового соку із 4 апельсинів. І я подумала, що це якась маячня!

Моя критичність і скептицизм взяли гору і я вирішила перевірити чи це дійсно якимось дивним чином, може виявитися правдою. І так, це таки була вона. У мене вийшов дуже смачний і натуральний напій, який і ароматом і смаком нагадував апельсиновий сік із магазину.

Хоча – ні, відмінність таки була, мій був без жодних консервантів. Основне правило – це чітко дотримуватися пропорцій, зазначених у рецепті, тоді точно вийде неперевершеною І знаєте, у мене навіть залишки від апельсинів стали у нагоді, бо я із них приготувала на десерт ще й желе.

Отже, приступаємо до приготування апельсинового соку:

4 стиглі апельсинки потрібно ретельно промити під проточною водою, тоді обдати їх окропом (таким чином ми точно позбудемося воску із шкірки і гірчинки). Далі за допомогою кухонних рушничків витираємо їх до сухості і відправляємо на 1,5 – 2 год. до морозильної камери. Хоча я б рекомендувала і на цілу ніч.

Пізніше виймаємо їх, нарізаємо на частини та перемелюємо у м’ясорубці чи за допомогою блендера.

До отриманої маси додаємо рівно 3 літри охолодженої перекип’яченої чи відфільтрованої води і залишаємо на 10-15 хвилин.

Коли даний розчин настоїться, його необхідно процідити через сито, подвійно складену марлеву тканину чи дрібний друшляк. Таким чином ми позбудемося від м’якоті і отримаємо чистий сік.

До процідженого розчину апельсину ми додаємо ще рівно 6 літрів охолодженої перекип’яченої чи відфільтрованої води та 1 кілограм цукру.

Ретельно перемішуємо і додаємо туди ж ще 30 грам лимонної кислоти. Знову все гарненько перемішуємо, щоб усі крупинки повністю розчинилися.

Далі розливаємо по скляних банках, чи пластикових пляшках та залишаємо настоюватися ще на годину – дві. В результаті ми отримаємо не менше 9 літрів апельсинового соку, а можливо і дещо більше, в залежності від ваги апельсинів.

Із залишків апельсинової м’якоті можна приготувати молочний мусовий десерт або ж желе.

 

Оцініть статтю
Дюшес
А ви підозрювали, що за допомогою своїх рук і без жодної магії, лише з 4 апельсинів можна отримати багато соку?
Дюшес
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.