А ви підозрювали, що за допомогою своїх рук і без жодної магії, лише з 4 апельсинів можна отримати багато соку?

Минулого тижня, гортаючи стрічку новин у інтернеті у поле мого зору потрапив підозрілий рецепт. Чому ж підозрілий? Так тому, що можна отримати цілих три трьох літрові банки апельсинового соку із 4 апельсинів. І я подумала, що це якась маячня!

Моя критичність і скептицизм взяли гору і я вирішила перевірити чи це дійсно якимось дивним чином, може виявитися правдою. І так, це таки була вона. У мене вийшов дуже смачний і натуральний напій, який і ароматом і смаком нагадував апельсиновий сік із магазину.

Хоча – ні, відмінність таки була, мій був без жодних консервантів. Основне правило – це чітко дотримуватися пропорцій, зазначених у рецепті, тоді точно вийде неперевершеною І знаєте, у мене навіть залишки від апельсинів стали у нагоді, бо я із них приготувала на десерт ще й желе.

Отже, приступаємо до приготування апельсинового соку:

4 стиглі апельсинки потрібно ретельно промити під проточною водою, тоді обдати їх окропом (таким чином ми точно позбудемося воску із шкірки і гірчинки). Далі за допомогою кухонних рушничків витираємо їх до сухості і відправляємо на 1,5 – 2 год. до морозильної камери. Хоча я б рекомендувала і на цілу ніч.

Пізніше виймаємо їх, нарізаємо на частини та перемелюємо у м’ясорубці чи за допомогою блендера.

До отриманої маси додаємо рівно 3 літри охолодженої перекип’яченої чи відфільтрованої води і залишаємо на 10-15 хвилин.

Коли даний розчин настоїться, його необхідно процідити через сито, подвійно складену марлеву тканину чи дрібний друшляк. Таким чином ми позбудемося від м’якоті і отримаємо чистий сік.

До процідженого розчину апельсину ми додаємо ще рівно 6 літрів охолодженої перекип’яченої чи відфільтрованої води та 1 кілограм цукру.

Ретельно перемішуємо і додаємо туди ж ще 30 грам лимонної кислоти. Знову все гарненько перемішуємо, щоб усі крупинки повністю розчинилися.

Далі розливаємо по скляних банках, чи пластикових пляшках та залишаємо настоюватися ще на годину – дві. В результаті ми отримаємо не менше 9 літрів апельсинового соку, а можливо і дещо більше, в залежності від ваги апельсинів.

Із залишків апельсинової м’якоті можна приготувати молочний мусовий десерт або ж желе.

 

Оцініть статтю
Дюшес
А ви підозрювали, що за допомогою своїх рук і без жодної магії, лише з 4 апельсинів можна отримати багато соку?