Бендерики готуються доволі швидко, вони – смачні і ситні, як їжа. Тому вони для мене як паличка-виручалочка як для сім’ї, так і для гостей.
Компоненти:
- Лаваш (або палянички, приготовані власноруч на сковорідці як на млинці)
- Фарш будь-який – індичий, свинний, гав’яжий, курячий
- Зелень
- Молоко
- Сіль
- Перець
Приготування:
Лаваш ріжемо на смужки (палянички – на дві частинки)
Фарш змішуємо з молоком, сіллю, перцем, дрібно порізаною зеленню)
Накладаємо фарш на паляницю і тонко намащуємо.
Загортаємо лаваш так, щоб утворилися трикутнички (відповідно згортаємо палянички).
Розігріваємо сковорідку, дно якої змащуємо олією.
Трикутнички вмокаємо з обох сторін в яйце, можна ще в сухарі (за власним смаком) і ніжно обсмажуємо на сковорідці.
Бендерики виходять хрусткими, що додає пікантності. Подаємо їх разом з борщем або бульйоном.
Смачного!