Булки, залиті кефіром – смакота

 

Я люблю готувати булки з різними начинками: з капустою, грибами, сиром, цибулькою і яйцем, вишнями.  Готую булки й без начинки, заливаючи їх кефіром. Вони  смачні, дуже пухкі і швидкі в приготуванні.

http://xvatit.com.ua/kulinariya/

 Для приготування тіста знадобляться такі продукти:

  • Пів кілограма борошна
  • 250 г борошна
  • Одне яйце
  • 20 г дріжджів
  • 150 г цукру
  • Дрібка солі
  • 50 г масла

Для заливки

  • Пів літри кефіру (пакетик)
  • Жовток яйця
  • Пів ложки куркуми

 Процес приготування

 Продукти повинні бути теплими – тісто швидше підійде.

Змішайте підігріте масло, яйце, цукор, сіль, дріжджі. Додайте до маси просіяне борошно. Замісіть тісто і покладіть його в тепле місце, накривши рушником. За годину часу воно повинно нарости.

Поділіть тісто на кульки, розкачайте їх, зробіть надрізи ножем, сформуйте виріб. Викладіть неспечені булочки в форму.  Залиште їх на 15-20 хвилин, щоб підросли.

Опісля залийте їх кефіром, змішаним з куркумою і жовтком. Кожен виріб можна змастити зверху окремо.

Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте булочки 25 хвилин. Можна зверху посипати цукровою пудрою.

 

Оцініть статтю
Дюшес
Булки, залиті кефіром – смакота