Я люблю готувати булки з різними начинками: з капустою, грибами, сиром, цибулькою і яйцем, вишнями. Готую булки й без начинки, заливаючи їх кефіром. Вони смачні, дуже пухкі і швидкі в приготуванні.
Для приготування тіста знадобляться такі продукти:
- Пів кілограма борошна
- 250 г борошна
- Одне яйце
- 20 г дріжджів
- 150 г цукру
- Дрібка солі
- 50 г масла
Для заливки
- Пів літри кефіру (пакетик)
- Жовток яйця
- Пів ложки куркуми
Процес приготування
Продукти повинні бути теплими – тісто швидше підійде.
Змішайте підігріте масло, яйце, цукор, сіль, дріжджі. Додайте до маси просіяне борошно. Замісіть тісто і покладіть його в тепле місце, накривши рушником. За годину часу воно повинно нарости.
Поділіть тісто на кульки, розкачайте їх, зробіть надрізи ножем, сформуйте виріб. Викладіть неспечені булочки в форму. Залиште їх на 15-20 хвилин, щоб підросли.
Опісля залийте їх кефіром, змішаним з куркумою і жовтком. Кожен виріб можна змастити зверху окремо.
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте булочки 25 хвилин. Можна зверху посипати цукровою пудрою.