Чудове печиво до чаю з плавленого сиру та кунжуту

  • Масло вершкове – 150 г.
  • Борошно пшеничне – 180 г.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Плавлений сир – 100 г.
  • Сіль – 0,25 ч.л.
  • Жовток – 1 шт.
  • Кунжут – за смаком

Приготування:

1. У чашу блендера помістити шматочки холодного вершкового масла і просіяне борошно.

2. Масло з борошном подрібнити до великої крихти. Якщо у вас немає блендера, то масло з борошном можна порубати ножем або натерти масло на тертці і руками швидко змішати з борошном, щоб масло не встигло розтануло від тепла рук.

3. Пересипати олійно-борошняну крихту у велику глибоку миску, додати натертий на крупній тертці плавлений сир і сіль. Добре перемішати ложкою.

Напишу кілька слів про плавлений сир: тут варто віддати перевагу якісному плавленого сиру з хорошим складом. Найкраще підійде голландський плавлений сир: він краще натирається на тертці, ніж вершковий.

4. Додати в отриману масу середнє куряче яйце і руками замісити тісто. Тісто бажано довго не вимішувати, щоб масло не почало танути.

5. Тісто загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на 20-30 хвилин.

6. На робочу поверхню насипати трохи борошна, викласти тісто і розкачати його до товщини близько 0,5 см.

7. За допомогою формочок вирізати заготовки майбутнього печива.

8. Перекласти заготовки печива на деко, застелене пергаментним папером, і змастити поверхню печива збовтаним жовтком. Посипати кунжутом і відправити в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Слідкуйте за тим, щоб печиво не пригоріло, поверхня готового печива буде золотистою.

9. Дати печиву охолонути і можна подавати до столу.

 

Оцініть статтю
Дюшес
Чудове печиво до чаю з плавленого сиру та кунжуту
Дюшес
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.