- Масло вершкове – 150 г.
- Борошно пшеничне – 180 г.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Плавлений сир – 100 г.
- Сіль – 0,25 ч.л.
- Жовток – 1 шт.
- Кунжут – за смаком
Приготування:
1. У чашу блендера помістити шматочки холодного вершкового масла і просіяне борошно.
2. Масло з борошном подрібнити до великої крихти. Якщо у вас немає блендера, то масло з борошном можна порубати ножем або натерти масло на тертці і руками швидко змішати з борошном, щоб масло не встигло розтануло від тепла рук.
3. Пересипати олійно-борошняну крихту у велику глибоку миску, додати натертий на крупній тертці плавлений сир і сіль. Добре перемішати ложкою.
Напишу кілька слів про плавлений сир: тут варто віддати перевагу якісному плавленого сиру з хорошим складом. Найкраще підійде голландський плавлений сир: він краще натирається на тертці, ніж вершковий.
4. Додати в отриману масу середнє куряче яйце і руками замісити тісто. Тісто бажано довго не вимішувати, щоб масло не почало танути.
5. Тісто загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на 20-30 хвилин.
6. На робочу поверхню насипати трохи борошна, викласти тісто і розкачати його до товщини близько 0,5 см.
7. За допомогою формочок вирізати заготовки майбутнього печива.
8. Перекласти заготовки печива на деко, застелене пергаментним папером, і змастити поверхню печива збовтаним жовтком. Посипати кунжутом і відправити в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Слідкуйте за тим, щоб печиво не пригоріло, поверхня готового печива буде золотистою.
9. Дати печиву охолонути і можна подавати до столу.