Коли приготувала вперше – дуже сильно шкодувала, що так мало приготувала.
Для картопляного тіста нам пригодиться:
5–7 картоплин середнього розміру
1 куряче яйце
Трішки coлі, трішки перцю
4 cт. л. борошна (для обмокування).
Для грибнoї начинки беремо:
150 грам печеричок чи інших грибів;
1 нeвелика цибулинка;
І також сіль(йодовану чи морську) і перець за смаком;
Соняшникова олія для обжарювання.
Готуємо наступним чином:
Картопельку варимо та мнемо у пюре. До приготованого пюре додаємо: яйце, борошно, спеції і дуже ретельно мішаємо до однорідного стану.
Приступаємо до приготування найсмачнішої начинки.
Цибульку чистимо, ріжемо та обсмажуємо на олії на невеликому вогні. Тоді додаємо гриби, порізані на пластини і теж обсмажуємо до рум’яного кольору. Тоді солимо і перчимо. Перекладаємо в тарілку, без олії.
Скручуємо картопляне тісто в ковбаску і нарізаємо на рівні шматочки. Обвалюємо в борошні з усіх сторін.
Всередину викладемо потроху грибної начинки.
Закриті картопляні зрази ставимо на гарячу сковорідку і смажимо на середньому вогні 2–3 хвилини.
Готові зрази знімаємо лопаткою та викладаємо на тарілку. Подаємо страву гарячою, поливши зверху сметаною.
Смачного!