«Холодний шашлик» з курячих шлуночків – пальчики оближеш!

Люблю готувати різні пікантні страви з м’яса. Однією з таких страв є мариновані курячі шлуночки. Я ще її називаю «холодним шашликом».  Моя сім’я любить цю закуску, бо й справді смачно і доволі ситно. Готуємо цю страву за ось таким рецептом.

 Інгредієнти, які потрібні:

  • пів кілограма свіжих курячих шлуночків;
  • 1-2 цибулини (залежить від смаку);
  • пів чайної ложки солі;
  • дві столові ложки оцту 5%;
  • сіль, перець, кріп, цукор до смаку.

Процес приготування страви:

Свіжі курячі шлунки добре миємо, видаляємо все зайве. Опісля варимо на помірному вогні в підсоленій воді впродовж двох годин. Залишаємо для охолодження в бульйоні, в якому вони варилися.

Нарізаємо кружальцями цибулю. Якщо любите цибулю, то можете додати її трохи більше. Порізану цибулю підсолюємо, додаємо оцет і цукор і добре перемішуємо і залишаємо в прохолодному місці на годину часу, щоб вона промаринувалася і пустила сік.

Нарізаємо дрібно пучок кропу.

Шлуночки ріжемо соломкою. Всипаємо до них порізану зелень і замариновану цибулю. Перемішуємо і залишаємо на пів години, щоб м’ясо просочилося. Для більш насиченого смаку шлуночки краще залишити для маринування в холодильнику на всю ніч. Вони будуть значно смачнішими і ароматнішими.

Якщо ви полюбляєте кисленькі страви, то до маринованих шлуночків можете додати квашений огірок.  Або поєднати їх зі свіжими помідорами.

 Страва готова до вживання. Смачного!

Оцініть статтю
Дюшес
«Холодний шашлик» з курячих шлуночків – пальчики оближеш!
Дюшес
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.