«Холодний шашлик» з курячих шлуночків – пальчики оближеш!

Люблю готувати різні пікантні страви з м’яса. Однією з таких страв є мариновані курячі шлуночки. Я ще її називаю «холодним шашликом».  Моя сім’я любить цю закуску, бо й справді смачно і доволі ситно. Готуємо цю страву за ось таким рецептом.

 Інгредієнти, які потрібні:

  • пів кілограма свіжих курячих шлуночків;
  • 1-2 цибулини (залежить від смаку);
  • пів чайної ложки солі;
  • дві столові ложки оцту 5%;
  • сіль, перець, кріп, цукор до смаку.

Процес приготування страви:

Свіжі курячі шлунки добре миємо, видаляємо все зайве. Опісля варимо на помірному вогні в підсоленій воді впродовж двох годин. Залишаємо для охолодження в бульйоні, в якому вони варилися.

Нарізаємо кружальцями цибулю. Якщо любите цибулю, то можете додати її трохи більше. Порізану цибулю підсолюємо, додаємо оцет і цукор і добре перемішуємо і залишаємо в прохолодному місці на годину часу, щоб вона промаринувалася і пустила сік.

Нарізаємо дрібно пучок кропу.

Шлуночки ріжемо соломкою. Всипаємо до них порізану зелень і замариновану цибулю. Перемішуємо і залишаємо на пів години, щоб м’ясо просочилося. Для більш насиченого смаку шлуночки краще залишити для маринування в холодильнику на всю ніч. Вони будуть значно смачнішими і ароматнішими.

Якщо ви полюбляєте кисленькі страви, то до маринованих шлуночків можете додати квашений огірок.  Або поєднати їх зі свіжими помідорами.

 Страва готова до вживання. Смачного!

Оцініть статтю
Дюшес
«Холодний шашлик» з курячих шлуночків – пальчики оближеш!