Люблю готувати різні пікантні страви з м’яса. Однією з таких страв є мариновані курячі шлуночки. Я ще її називаю «холодним шашликом». Моя сім’я любить цю закуску, бо й справді смачно і доволі ситно. Готуємо цю страву за ось таким рецептом.
Інгредієнти, які потрібні:
- пів кілограма свіжих курячих шлуночків;
- 1-2 цибулини (залежить від смаку);
- пів чайної ложки солі;
- дві столові ложки оцту 5%;
- сіль, перець, кріп, цукор до смаку.
Процес приготування страви:
Свіжі курячі шлунки добре миємо, видаляємо все зайве. Опісля варимо на помірному вогні в підсоленій воді впродовж двох годин. Залишаємо для охолодження в бульйоні, в якому вони варилися.
Нарізаємо кружальцями цибулю. Якщо любите цибулю, то можете додати її трохи більше. Порізану цибулю підсолюємо, додаємо оцет і цукор і добре перемішуємо і залишаємо в прохолодному місці на годину часу, щоб вона промаринувалася і пустила сік.
Нарізаємо дрібно пучок кропу.
Шлуночки ріжемо соломкою. Всипаємо до них порізану зелень і замариновану цибулю. Перемішуємо і залишаємо на пів години, щоб м’ясо просочилося. Для більш насиченого смаку шлуночки краще залишити для маринування в холодильнику на всю ніч. Вони будуть значно смачнішими і ароматнішими.
Якщо ви полюбляєте кисленькі страви, то до маринованих шлуночків можете додати квашений огірок. Або поєднати їх зі свіжими помідорами.
Страва готова до вживання. Смачного!