Макарони по-італійськи : рецепти, яких навчилася в Італії

Я просто обожнюю подорожувати. Колесити по світу, вивчати різні культури – це те, чому б я хотіла присвятити своє життя. Здійснити кругосвітню подорож – моя мрія! Всі мандрівники привозять з собою з кожної країни, де вони побували, щось на пам’ять. У когось весь холодильник заклеєний магнітиками, хтось віддає перевагу декоративним тарілкам, хтось – емблеми міст. Я привожу з собою з подорожей один і той же трофей – кулінарні рецепти.

Нещодавно я вперше відвідала Італію і привезла з собою не тільки різні рецепти, але і кілька зайвих кілограмів. Італійська кухня – божественна, різноманітна, і навіть найзапекліший гурман не зможе знайти недолік у їхніх традиційних стравах. Одна з таких страв – паста. Її можна замовити майже в кожному кафе. У нас в країні теж можна поїсти пасту, але всі, хто хоч раз пробував саме цю страву в Італії, точно відчують різницю. В основному, вся суть в макаронах, а точніше – в секретах приготування. Чотири таких секрети мені якось відкрив місцевий шеф-кухар з Венеції, а я в свою чергу хочу поділитися цими секретами з вами.

По-перше, дотримуйтесь пропорції. Правило 1000/100/10 запам’ятовується просто і розшифровується просто. Треба взяти 1000 мл води на 100 грамів пасти і додати ще 10 грамів солі. Так макарони виходять оптимально солоними. Ми звикли варити макарони, закидаючи їх в киплячу воду. Але італійці використовують найкрутіший окріп для варіння. Коли вода закипить, вона повинна сильно прогрітися, залиште її побулькати ще хвилини 2-3 і тільки потім опускайте туди пасту.

Можливо, ви помічали, що коли опускаєш будь-який продукт в киплячу воду, вона перестає вирувати. Це відбувається через різке зниження температури води. Тому коли закинете пасту в окріп, вашим завданням буде якомога швидше відновити бурління. Для цього закрийте кришкою каструлю і поставте вогонь на максимум. Як тільки вода знову почне кипіти, зніміть кришку і збавте вогонь до середнього.

Десь за три хвилини до приготування витягніть одну макаронину і спробуйте. Якщо вона м’яка зовні і трохи жорстка всередині – все, можна знімати з вогню. Не турбуйтеся, паста не залишиться сирою, гарячі макарони самі дійдуть до потрібної консистенції за кілька хвилин. Головне, не потрібно промивати макарони холодною водою зпід крана. Хороші макарони не потрібно мити, це пережитки минулого. Відкидаємо їх на друшляк і просто даємо стекти зайвій волозі. Подавати пасту потрібно свіжою і теплою, заправивши олією або соусом.

 

Смачного!

Оцініть статтю
Дюшес
Макарони по-італійськи : рецепти, яких навчилася в Італії