Цим рецептом консервування огірків користуюся вже впродовж багатьох років. Перед тим встигла перепробувати багато інших рецептів, але саме за цим огірочки на зиму виходять такими, як треба. Огірки виходять хрусткі, з кислувато-солодким смаком. Мій чоловік не може ними нахвалитися, так вони йому смакують.
Після закатування, баночки обов’язково окутую пледом. І вони виходять саме такими. Проте в кожного свій смак, тому раджу спершу зробити для проби одну баночку. Якщо рецепт сподобається, то можна ним користуватися далі.
Отож, перед консервуванням огірки миємо і на чотири години замочуємо у воді. Потім розкладаємо в баночки. До речі, всі спеції і трави я додаю безпосередньо в маринад. Прокип’ятивши все, проціджую маринад і ним (крутим кип’ятком) заливаю всі баночки, а траву і листя викидаю.
Рецепт приготування огірків:
-25 кілограмів огірків;
– на три літри води 3 столові ложки солі;
– 18 столових ложок цукру;
– одна чайна ложка есенції 70% (або 4 столові ложки 9% оцту);
– трави підбираємо за власним смаком.
Як правило, 25 кілограмів огірків поміщається в 12 трилітрових банках. Звісно, все залежить від розмірів огірків. Більших огірків в банку вміщається менше, але тоді треба більше маринаду.
Процес приготування:
Огірки розкладаємо в банки, заливаємо маринадом, який до того довели до кипіння. Тримаємо 15-20 хвилин і зціджуємо маринад в каструлю. Всипаємо сіль, цукор і знову доводимо його до кипіння, додаємо есенцію і заливаємо знову банки. Закатуємо кришками і окутуємо банки пледом.
Усе – огірки готові.
Смакують особливо з картоплею.
Надіюся, рецепт приготування огірків вам сподобався.