Найсмачніші огірки на зиму. Спробуйте  – не пошкодуєте!

Цим рецептом консервування огірків користуюся вже впродовж багатьох років. Перед тим встигла перепробувати багато інших рецептів, але саме за цим огірочки на зиму виходять такими, як треба. Огірки виходять хрусткі, з кислувато-солодким смаком. Мій чоловік не може ними нахвалитися, так вони йому смакують.

Після закатування, баночки обов’язково окутую пледом. І вони виходять саме такими. Проте в кожного свій смак, тому раджу спершу зробити для проби одну баночку. Якщо рецепт сподобається, то можна ним користуватися далі.

Отож, перед консервуванням огірки миємо і на чотири години замочуємо у воді. Потім розкладаємо в баночки. До речі, всі спеції і трави я додаю безпосередньо в маринад. Прокип’ятивши все, проціджую маринад і ним (крутим кип’ятком) заливаю всі баночки, а траву і листя викидаю.

Рецепт приготування огірків:

-25 кілограмів огірків;

– на три літри води 3 столові ложки солі;

– 18 столових ложок цукру;

– одна чайна ложка есенції 70% (або 4 столові ложки 9% оцту);

– трави підбираємо за власним смаком.

Як правило, 25 кілограмів огірків поміщається в 12 трилітрових банках. Звісно, все залежить від розмірів огірків. Більших огірків в банку вміщається менше, але тоді треба більше маринаду.

Процес приготування:

Огірки розкладаємо в банки, заливаємо маринадом, який до того довели до кипіння. Тримаємо 15-20 хвилин і зціджуємо маринад в каструлю. Всипаємо сіль, цукор і знову доводимо його до кипіння, додаємо есенцію і заливаємо знову банки. Закатуємо кришками і окутуємо банки пледом.

Усе – огірки готові.

Смакують особливо з картоплею.

Надіюся, рецепт приготування огірків вам сподобався.

Оцініть статтю
Дюшес
Найсмачніші огірки на зиму. Спробуйте  – не пошкодуєте!
Дюшес
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.