Оливкова олія: «ліки», подаровані самою природою

У цьому матеріалі розповімо, чому оливкова олія так корисна. Перш за все треба розповісти про унікальний склад олії. В оливках міститься багато антиоксидантів та вітаміну Е. Завдяки цим властивостям інші вітаміни А і К краще засвоюються організмом.

Оливкова олія позитивно впливає на роботу травлення. Природні «ліки» покращують роботу шлунка, кишківника, печінки та підшлункової залози. Оливкову олію рекомендують вживати людям з виразкою, адже олія заживляє ранки на шлунку та дванадцятипалій кишці.

Якщо ви страждаєте закрепами, вам потрібно вживати оливкову олію. Оливки такою мають сечогінну властивість.

Не тільки для травної системи корисна оливкова олія, а й для серця і судин. Олія така корисна через рекордний вміст жирних кислот Омега-3, що не дають атеросклеротичним бляшкам утворюватися на стінках судин.

zen.yandex.ru

Крім того, за допомогою досліджень нещодавно з’ясували: в олії є олеїнова кислота стимулює гени, які пригнічують активність ракових клітин. Тому вживання оливкової олії знижує утворення раку, у тому числі раку молочних залоз.

Оливкова олія позитивно впливає не лише на внутрішні орган. Олію також використовують для омолодження найбільшого органу в тілі – для шкіри. Не дарма жінки Давньої Греції активно використовували оливкову олію для омолодження.

Протипоказання

З обережністю оливкову олію потрібно вживати людям, які мають запалення жовчного міхура, адже олія має жовчогінний ефект.

Попри те, що олія дуже корисна, вживати її потрібно дозовано через високу калорійність. У 100 грамах продукту міститься майже 900 калорій. В одній столовій ложці міститься майже 150 калорій.

Як вживати оливкову олію?

Дві столові ложки олії варто змішати із чайною ложкою лимонного соку. Пити вранці перед їдою.

 

Оцініть статтю
Дюшес
Оливкова олія: «ліки», подаровані самою природою