Дуже смачні, ароматні і ситні прибалтійські пиріжки зі шпротами. І головне, що готується така закуска швидко і просто.
Такі пиріжки дуже смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді. Конверти зі шпротами можна приготувати як на святковий стіл, так і на кожен день.
- тісто листкове заморожене (розморозити) – 500 г
- яйця варені – 3 шт
- шпроти в олії – 1 банка (240 г)
- яйце сире – 1 шт
- цукор – 1 ст. л.
- цибуля – 1 шт
- вода – 5 ст. л.
- оцет натуральний (столовий 9%) – 3 ст. л.
Спочатку маринуємо цибулю. Нарізаємо кільцями. Готуємо маринад з води, цукру та оцту, заливаємо цибулю.
Варені яйця ріжемо кільцями, у шпротів відрізаємо хвости.
Розкатуємо тісто до товщини 2 міліметри. Розрізаємо тісто на квадрати зі стороною 8-9 сантиметрів. Викладаємо на квадрати спочатку цибулю, яйце, шпроти.
Завертаємо пиріжки, викладаємо на деко, намащуємо збитим яйцем. Ставимо в духовку на 180 градусів, випікаємо 15 хвилин.