На чоловіковій роботі на всі корпоративи кожна сім’я несе щось смачне з собою. Мій чоловік працює на цій фірмі лише два роки й на перше їхнє святкування я вирішила приготувати мою коронну страву – закуску. Наступного дня всі колеги хвалили мої кулінарні здібності й просили приготувати їх ще раз наступного разу. А я лише рада такому їх проханню, бо готуються вони просто, швидко й економно!
Для приготування вам знадобиться:
- 115 грамів курячого філе;
- 1 яйце;
- 40 грамів сиру;
- Декілька волоських горіхів;
- 15 грамів майонезу (сметани)
- 10 грамів часнику;
- На смак: приправи, сіль та перець.
Покрокове приготування:
Крок No1. Варимо філе до повної готовності, чекаємо поки воно охолоне й нарізаємо дуже дрібними шматочками (якщо не хочете витрачати час, то можете збити м’ясо блендером, щоб воно було покришене дрібними шматками).
Крок No2. Натираємо мир на дрібній тертці та додаємо його до курки.
Крок No3. Зварене яйце натираємо на тій же маленькій тертці та додаємо до сиру й курки.
Крок No4. Додаємо сметану (майонез) та все перемішуємо.
Крок No5. Натираємо часник (бажано сухий, щоб не залишав після себе неприємний запах) й додаємо його до інших інгредієнтів. Солимо, перчимо й додаємо інші приправи (за бажанням).
Крок No6. Все перемішуємо й починаємо формувати невеличкі «м’ячики» (бажано робити це у рукавицях, це полегшить процес).
Крок No7. Подрібнюємо горіхи й отримані «м’ячики» обвалюємо у них й руками притискаємо горіхи до них, щоб ті краще приліпилися.
Крок No8. Залишаємо нашу закуску у холодильнику на кілька годин.
Смачного!