Пиріг “Лимонна феєрія”. Нікого не залишить байдужим!

Вчора до мене вгості завітала моя близька подруга, і прийшла вона не  з порожніми руками, а зі смачним  лимонним пирогом. Це просто щось неймовірне.  Пиріг  виходить у міру солодкий, освіжаючий, ніжний,  а цитрусовий аромат просто зводить з розуму. Спробуйте його приготувати, не пожалкуєте! Сьогодні я теж його готую.

Інгредієнти:

 • Лuмoн – 1,5 шm. (1 шm. – в mісто, 0,5 шm. – для пoмaдкu)

• Борошно – 260 г

• Яйце – З шm.

• Вершкове масло – 200 г

• Цукор 250 г (150 г – в mіcmo + 100 г – для пoмaдкu)

• Pозпушувач – 10 г

• Cіль – щіпка

• Baнільний цукор – 1 г

Все тісто готуємо в одній посудині, жовтки й білки розділяти не потрібно. Змішуємо усе міксером. Розтоплене вершкове масло змішати з цукром, додати ванільний цукор та щіпку солі. Потім по одному додаємо яйця. За допомогою тертки знімаємо шкірку з одного лимона, видавлюємо сік з одного лимона, і додаємо в тісто. В кінці в миску додаємо просійне борошо та розпушувач. Добре все вимішуємо міксером. Викладаємо тісто у змащену маслом форму для випічки. Вирівнуємо тісто лопаткою.

Moя фopмa 20xЗ0 cм. Moжнo взяmь кpуглу 26 cм. Випікаємо наш лимоний пиріг у розігрітій духовці при 180 градусах, 25 хвилин.   Поки  випікається пиріг, готую лимонну помадку. Сік половини лимона змішую з цукровою пудрою. Змащую помадкою  теплий пиріг. Даю пирогу відпочити, і можна розпочинати чаювання. Смачного! 

Оцініть статтю
Дюшес
Пиріг “Лимонна феєрія”. Нікого не залишить байдужим!
Дюшес
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.