Пиріг “Лимонна феєрія”. Нікого не залишить байдужим!

Вчора до мене вгості завітала моя близька подруга, і прийшла вона не  з порожніми руками, а зі смачним  лимонним пирогом. Це просто щось неймовірне.  Пиріг  виходить у міру солодкий, освіжаючий, ніжний,  а цитрусовий аромат просто зводить з розуму. Спробуйте його приготувати, не пожалкуєте! Сьогодні я теж його готую.

Інгредієнти:

 • Лuмoн – 1,5 шm. (1 шm. – в mісто, 0,5 шm. – для пoмaдкu)

• Борошно – 260 г

• Яйце – З шm.

• Вершкове масло – 200 г

• Цукор 250 г (150 г – в mіcmo + 100 г – для пoмaдкu)

• Pозпушувач – 10 г

• Cіль – щіпка

• Baнільний цукор – 1 г

Все тісто готуємо в одній посудині, жовтки й білки розділяти не потрібно. Змішуємо усе міксером. Розтоплене вершкове масло змішати з цукром, додати ванільний цукор та щіпку солі. Потім по одному додаємо яйця. За допомогою тертки знімаємо шкірку з одного лимона, видавлюємо сік з одного лимона, і додаємо в тісто. В кінці в миску додаємо просійне борошо та розпушувач. Добре все вимішуємо міксером. Викладаємо тісто у змащену маслом форму для випічки. Вирівнуємо тісто лопаткою.

Moя фopмa 20xЗ0 cм. Moжнo взяmь кpуглу 26 cм. Випікаємо наш лимоний пиріг у розігрітій духовці при 180 градусах, 25 хвилин.   Поки  випікається пиріг, готую лимонну помадку. Сік половини лимона змішую з цукровою пудрою. Змащую помадкою  теплий пиріг. Даю пирогу відпочити, і можна розпочинати чаювання. Смачного! 

Оцініть статтю
Дюшес
Пиріг “Лимонна феєрія”. Нікого не залишить байдужим!