Пиріжки з капустою “Бабусині”

Хочу поділитися з Вами рецептом смачних, ароматних пиріжків за рецептом моєї бабусі. Начинка може бути різною, але я найбільше полюбляю пиріжки з капустою.Головна порада не забивайте тісто борошном, краще підсипайте рівно стільки, скільки візьме тісто. Консистенція  залежить від якості борошна та виробника.

Що потрібно взяти:

борошно-0,5 кг.

яєчні жовтки-2 шт.

домашнє молоко – 300 мл;
борошно – 500 грамів;
сухі дріжджі – 8 грамів;
сіль – 1 чайна ложка
цукор – 2 чайні ложки
вершкове масло– 50 грамів
Інгредієнти для начинки:

цибуля ріпчаста-2 шт.

капуста білокачанна – 500 грамів
морквина – 1 штука

спеції та сіль  (за смаком)
соняшникова олія  – 20 грамів

Щоб змастити пиріжки: молоко, 1 столова ложка  та 1 жовток.

Джерело: molbuk.ua

Процес приготування:

Змішайте цукор та дріжджі з невеликою кількістю ледь підігрітого молока, перемішайте і залиште на 5 хвилин. Розтоплене  масло змішайте з цукром та молоком. Опару додаємо до рідкої маси, перемішуємо і  додаємо  борошно невеликими порціями. Борошно слід попередньо просіяти. Тісто повинне бути  еластичним, але  дуже м’яким. Замішуємо тісто, кладемо в миску та залишаємо  на  30-40 хв.

Починаємо готувати начинку.

Нарізаємо дрібно капусту. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву тремо на дрібній тертці. Овочі обсмажуємо на соняшниковій олії, додаємо капусту, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні до готовності. В кінці приготування додаємо сіль та спеції за смаком. Начинку охолоджуємо.

Викладаємо тісто на дошку, підсипаємо борошно, обминаємо, ділимо на порційні  шматочки та розкачуємо.Викладаємо начинку та защипуємо пиріжки у вигляді трикутника або овалу.

Деко накриваємо пергаментом і викладаємо пиріжки, накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.

Збитим жовтком з молоком змащуємо  наші пиріжки. Випікаємо пиріжки при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.Приємного чаювання!

 

Оцініть статтю
Дюшес
Пиріжки з капустою “Бабусині”