Хочу поділитися з Вами рецептом смачних, ароматних пиріжків за рецептом моєї бабусі. Начинка може бути різною, але я найбільше полюбляю пиріжки з капустою.Головна порада не забивайте тісто борошном, краще підсипайте рівно стільки, скільки візьме тісто. Консистенція залежить від якості борошна та виробника.
Що потрібно взяти:
борошно-0,5 кг.
яєчні жовтки-2 шт.
домашнє молоко – 300 мл;
борошно – 500 грамів;
сухі дріжджі – 8 грамів;
сіль – 1 чайна ложка
цукор – 2 чайні ложки
вершкове масло– 50 грамів
Інгредієнти для начинки:
цибуля ріпчаста-2 шт.
капуста білокачанна – 500 грамів
морквина – 1 штука
спеції та сіль (за смаком)
соняшникова олія – 20 грамів
Щоб змастити пиріжки: молоко, 1 столова ложка та 1 жовток.
Процес приготування:
Змішайте цукор та дріжджі з невеликою кількістю ледь підігрітого молока, перемішайте і залиште на 5 хвилин. Розтоплене масло змішайте з цукром та молоком. Опару додаємо до рідкої маси, перемішуємо і додаємо борошно невеликими порціями. Борошно слід попередньо просіяти. Тісто повинне бути еластичним, але дуже м’яким. Замішуємо тісто, кладемо в миску та залишаємо на 30-40 хв.
Починаємо готувати начинку.
Нарізаємо дрібно капусту. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву тремо на дрібній тертці. Овочі обсмажуємо на соняшниковій олії, додаємо капусту, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні до готовності. В кінці приготування додаємо сіль та спеції за смаком. Начинку охолоджуємо.
Викладаємо тісто на дошку, підсипаємо борошно, обминаємо, ділимо на порційні шматочки та розкачуємо.Викладаємо начинку та защипуємо пиріжки у вигляді трикутника або овалу.
Деко накриваємо пергаментом і викладаємо пиріжки, накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.
Збитим жовтком з молоком змащуємо наші пиріжки. Випікаємо пиріжки при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.Приємного чаювання!