Пиріжки з капустою “Бабусині”

Хочу поділитися з Вами рецептом смачних, ароматних пиріжків за рецептом моєї бабусі. Начинка може бути різною, але я найбільше полюбляю пиріжки з капустою.Головна порада не забивайте тісто борошном, краще підсипайте рівно стільки, скільки візьме тісто. Консистенція  залежить від якості борошна та виробника.

Що потрібно взяти:

борошно-0,5 кг.

яєчні жовтки-2 шт.

домашнє молоко – 300 мл;
борошно – 500 грамів;
сухі дріжджі – 8 грамів;
сіль – 1 чайна ложка
цукор – 2 чайні ложки
вершкове масло– 50 грамів
Інгредієнти для начинки:

цибуля ріпчаста-2 шт.

капуста білокачанна – 500 грамів
морквина – 1 штука

спеції та сіль  (за смаком)
соняшникова олія  – 20 грамів

Щоб змастити пиріжки: молоко, 1 столова ложка  та 1 жовток.

Джерело: molbuk.ua

Процес приготування:

Змішайте цукор та дріжджі з невеликою кількістю ледь підігрітого молока, перемішайте і залиште на 5 хвилин. Розтоплене  масло змішайте з цукром та молоком. Опару додаємо до рідкої маси, перемішуємо і  додаємо  борошно невеликими порціями. Борошно слід попередньо просіяти. Тісто повинне бути  еластичним, але  дуже м’яким. Замішуємо тісто, кладемо в миску та залишаємо  на  30-40 хв.

Починаємо готувати начинку.

Нарізаємо дрібно капусту. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву тремо на дрібній тертці. Овочі обсмажуємо на соняшниковій олії, додаємо капусту, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні до готовності. В кінці приготування додаємо сіль та спеції за смаком. Начинку охолоджуємо.

Викладаємо тісто на дошку, підсипаємо борошно, обминаємо, ділимо на порційні  шматочки та розкачуємо.Викладаємо начинку та защипуємо пиріжки у вигляді трикутника або овалу.

Деко накриваємо пергаментом і викладаємо пиріжки, накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.

Збитим жовтком з молоком змащуємо  наші пиріжки. Випікаємо пиріжки при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.Приємного чаювання!

 

Оцініть статтю
Дюшес
Пиріжки з капустою “Бабусині”
Дюшес
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.