До рецепта цього бісквіту доречно приєднати слово «завжди». Тому що такий бісквіт завжди вийде та завжди підніметься. Печеться без будь-яких заморочок, робиться легко. А головне, що не треба розділяти білки від жовтків.
Рецепт:
- Борошно – 150 гр;
- Цукор – 150 гр;
- Яйця – 5 шт.
Розбиваємо 5 великих яєць. Додаємо 150 грамів цукру та починаємо збивати на невеликих обертах. Поступово збільшуйте швидкість. Збивати потрібно близько 10 хвилин. Як зрозуміти, що маса готова: вона має стікати з вінчика «візерунком», який не одразу зникає.
У цукрово-яєчну масу просіюємо борошно, щоб ще більше наситити бісквіт киснем. Акуратно, знизу вгору, перемішуємо.
Потім масу виливаємо у місткість для запікання. Дно вистилаємо пергаментним папером, нічим змазувати не потрібно. Ставимо в гарно розігріту духову піч на 20-25 хвилин на 180 градусів.
Перевірити його готовність можна довгим сірником. Якщо сірник входить і залишиться сухим, то бісквіт готовий.
Одразу бісквіт різати не потрібно. Він має вистоятися протягом 6 годин. Тоді можна різати.
Смачного!