Рецепт хліба для кожної господині

https://food.obozrevatel.com

 

Спечений хліб у домашніх умовах – це смачно і корисно. Особливо коли додати до тіста насіння соняшника, родзинки, кмин, посипати  виріб конжутом. Готувати його легко. Важливо мати всі продукти під рукою. Звичайно, що хліб буде смачнішим, коли тісто замісити на кефірі або на молоці.

Складники:

  • Беремо 300 г кефіру або молока, бажано, щоб були теплими
  • Три столові ложки соняшникової олії
  • 30 грамів свіжих дріжджів можна чайну ложечку сухих
  • Дві чайні ложки цукру
  • Чайна ложка солі
  • До пів кілограма борошна, щоб тісто було тугим при замісі

 Приготування:

  1. У теплому молоці або кефірі розводимо дріжджі.
  2. Для опари додаємо цукор, який сприяє швидкому бродінню.
  3. Не зайвим також буде додати 100 грамів борошна.
  4. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце, чекаємо, коли забродить (приблизно 20 хвилин).
  5. Опісля додаємо олію, сіль і все борошно, замішуємо тісто.
  6. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на пів години. Цього достатньо, щоб тісто наросло.
  7. Викладаємо тісто в форму, змащену олією. Бажано також посипати борошном – виріб не причепиться до форми. Товщина тіста – 5 сантиметрів. Чекаємо ще 10 хвилин, щоб тісто у формі піднялося.
  8. Кладемо виріб у розігріту духовку, бажано до 180 градусів.
  9. Випікаємо 40 хвилин. Усе – хліб готовий.

Хліб бажано розрізати тоді, коли він охолоне.

Смачного!

Оцініть статтю
Дюшес
Рецепт хліба для кожної господині