Рецепт мені дістався від татової тітки. Всі знайомі завжди запитують як в мене виходить такий чистий та прозорий холодець. Користуйтесь на здоров’я.

Багато хто полюбляє на свята приготувати холодець. Навіть на буденний час ця страва буде чудовим доповненням до столу. А з вареною картоплею, взагалі пальці оближеш. Мої рідні дуже полюбляють цю страву, я варю холодець досить часто. Це моя корона страва. Рецепт мені дістався від татової тітки. Олена Петрівна, завжди готувала чудовий та смачний холодець. Він в неї виходив прозорим та чистим. Що не завжди вдається для найкращої господині. Поділюся з вами рецептом. Але на жаль, як показує практика у всіх знайомих господинь, яким я даю свій рецепт не вдається зварити саме такий до смаку. Можливо у вас вийде!  

До смаку вибираємо м’ясо в залежності яке ви любите. В моїй сім’ї полюбляють свинину та курятину. Наразі в мене свинина рулька та курятина. Потрібно добре промити та залити холодною водою на ніч. Після того, промиваємо під водою, кладемо в посудину в якій буде варитися м’ясо і заливаємо холодною водою, щоб води було на ширину вашої руки. Ставимо на маленький вогонь і дивимося, знімаємо пінку до тих пір, поки не закипить. Тоді вогонь робимо найменший, щоб тільки булькав, приблизно на 7-8 годин. Солити м’ясо не потрібно, а також додавати моркву та цибулю. Воду не виливаємо, а готуємо в тій же. Тітка говорила, що смак в цій воді геть інший. Після того, як наше м’ясо зварилося, дістаємо і дрібнимо в тарілки та готуємо бульйон. Солимо до смаку, хто як любить, бо м’ясо варилось без солі, додаємо чорний перець мелений і часник. Це все потрібно добре перемішати та накрити кришкою, щоб постояв 10 хвилин. Після чого проціджуємо через сито по тарілках. Ставимо в холодне місце, щоб застиг. Смачного! Надіюся, що холодець у вас вийде такий же, як готувала моя прабабуся.

Оцініть статтю
Дюшес
Рецепт мені дістався від татової тітки. Всі знайомі завжди запитують як в мене виходить такий чистий та прозорий холодець. Користуйтесь на здоров’я.