Цим рецептом зі мною поділилася жінка, що працює пекаркою та часто пече короваї на весілля. Неймовірно легкий та простий рецепт м’якого та дуже ароматного тіста для. Ця ніжність всередині та хрусткість зовні точно западе вам в душу.
Не бійтеся випікати хліб дома. Це не так важко та не так довго, як може здатися на перший погляд. Цей хліб дуже ніжний та трохи вогкий в середині(що є плюсом, гикавки через сухий хліб у вас не буде) та з дуже приємною хрусткою скоринкою зовні.
Для приготування хліба нам знадобляться:
Борошно пшеничне – 530 грам;
Вода столова – 420 мілілітрів;
Дріжджі вологі – 10 грам;
Сіль(кам’яна чи морська подрібнена на ваш вибір та смак) – 1 чайна ложка;
Що ж, перейдемо замішування:
- Розчиняємо дріжджі у воді. Температура води має бути приблизно 37°-39° С.
- Просійте через сито борошно до миски. Вона має бути достатньо глибока.
- Додайте сіль.
- Вилийте дріжджі до борошна.
- Тепер замісіть тісто. Воно повинно бути однорідне, а консистенція ж повинна бути середня.
- Накрийте харчовою плівкою. Зробіть невеликий отвір, щоб повітря могло виходити.
- Залиште тісто на близько двох годин. Температура повинна бути кімнатна, тобто в холодильник не кладіть. Тісто підніметься приблизно в півтора-два рази рази. Зверху на тісті з’являться такі собі бульбашки.
- Покладіть тісто закрите плівкою до холодильника до ранку. Замішувати його не потрібно.
- Вранці наберіть необхідний кусень тіста. В руках розтріть борошно, так тісто не прилипатиме до долонь.
- Далі потрібно тісто обваляти в борошні та формувати при цьому форму каплі. Це роблять підгинаючи краї тіста до низу та в середину.
- Викладаємо цю каплю на пергаментний папір, який попередньо присипали борошном.
- Залишаємо тісто ще на 45-60 хв. Не накривайте тісто.
- Поки тісто доходить розігрійте духову шафу до 235°.
- Зробіть 2-3 надрізи на каплі з тіста та помість на середню полицю духової шафи.
- На нижню полицю покладіть деко з пергаментним папером та налийте на нього 1,5 столових ложок води для утворення такої собі бані.
- Випікайте протягом 45 хвилин.
- Коли хліб приготується – залиште його стигнути на решітці.
Таке тісто може зберігатися в холодильнику до двох тижнів, тому ви можете що разу готувати свіжий теплий хліб для себе та для своїх рідних.
Смачного!