Секрет у швидкій маринованій цибулі.
Ріпчасту цибулю в свіжому вигляді не всі люблять, але смак вона надає ще той. Ба більше, деякі салати без неї зовсім не смачні.
Господині мають дуже багато родзинок у приготуванні та додаванні цибульки до салатів. Так, деякі кладуть вимочену цибулю в оцті, а інші просто обливають її окропом.
Пропонуємо найбільш смачний варіант. Достатньо лиш замаринувати її найпростішим рецептом, який робиться дуже швидко і легко.
Цю цибулю варто не тільки вживати замість звичайної свіжої, а також і в салати додавати. Вона дуже добре поєднується з м’ясом, особливо смакує до свинячого чи курячого шашлику. Найважливіше, що за зазначеним рецептом цибулька миттєво маринується, не встигне догоріти поліно у багатті для шашлику, а вона вже готова.
Нам знадобиться:
– Пара цибулинок
– Холодна водичка – 0,25 л
– Оцет звичайний 11% – 55–60 грам
– Цукор – 2–3 ст. л.
– Сіль (кухонна морська) – 0,5 ст. л.
Спосіб приготування:
Цибулю січемо колечками та поміщаємо у невелику посудину. Змішуємо водичку, цукор та сіль, доводимо до закипання, після цього додаємо оцет. При закипанні заливаємо отриманим маринадом нашу плакучу і закриваємо посудину кришкою.
Чекаємо, коли все це охолоне, близько 1,5 год. Ну от, наша цибулька готова, сміливо можна її їсти.
Також її досить довго можна зберігати у холодильнику.
Рецепт даного маринаду також підходить для маринування будь–яких подрібнених овочів, можна додавати перець, спеції, трави.