Цей продукт можна готувати по-різному, і він завжди смачний і поживний. Кожен, звичайно, готує на власний смак. Шматок сала з шматком чорного хліба втамує швидко голод. Тому у мене завжди в холодильнику зберігається запечене сало. Особливо смакують канапки з салом з свіжим борщем.
Як правило, сало я готую сама.
Рецепт приготування сала
Що товстіше сало, то смачніше. Я вибираю саме таке. Можна, звичайно, взяти з прошарком м’яса. Це вже на смак кожного. Промити його, обсушити. Шкірку можна очистити, а можна й залишити.
Компоненти, які знадобляться для приготування кілограма сала:
- 2 ч. ложки солі
- головка часнику
- 1 ч. ложка приправи для м’яса
- перець чорний і паприка за смаком
- 2-3 лаврові листочки
- 2-3 ложки соняшникової олії
- 7-9 шт чорносливу
- жменю лушпиння з цибулі
Приготування
Змішуємо усі складники (перець, приправа до м’яса, сіль), додаємо розчавлений часник і розводимо все олією.
Цією сумішшю натираємо сало, замотуємо його у плівку і на добу ставимо у холодне місце.
Опісля поміщаємо його у рукав для запікання, додаємо лавровий лист, чорнослив, лушпиння.
У пакеті робимо дірочки, зав’язуємо отвір і ставимо в духовку.
Температура запікання – 200 градусів, час – година.
Перед споживанням сало бажано охолодити, очистити від лушпиння і чорносливу та нарізати тоненькими скибочками.
Смачно так, що пальчики оближеш!
Спробуйте – не пожалієте!