Сало: поживно, смачно і корисно

 

Цей продукт можна готувати по-різному, і він завжди смачний і поживний. Кожен, звичайно, готує на власний смак. Шматок сала з шматком чорного хліба втамує швидко голод. Тому у мене завжди в холодильнику зберігається запечене сало. Особливо смакують канапки з салом з свіжим борщем.

Як правило, сало я готую сама.

Рецепт приготування сала

Що товстіше сало, то смачніше. Я вибираю саме таке. Можна, звичайно, взяти з прошарком м’яса. Це вже на смак кожного. Промити його, обсушити. Шкірку можна очистити, а можна й залишити.

Компоненти, які знадобляться для приготування кілограма сала:

  • 2 ч. ложки солі
  • головка часнику
  • 1 ч. ложка приправи для м’яса
  • перець чорний і паприка за смаком
  • 2-3 лаврові листочки
  • 2-3 ложки соняшникової олії
  • 7-9 шт чорносливу
  • жменю лушпиння з цибулі

 Приготування

Змішуємо усі складники (перець, приправа до м’яса, сіль), додаємо розчавлений часник і розводимо все олією.

Цією сумішшю натираємо сало, замотуємо його у плівку і на добу ставимо у холодне місце.

Опісля поміщаємо його у рукав для запікання, додаємо лавровий лист, чорнослив, лушпиння.

У пакеті робимо дірочки, зав’язуємо отвір і ставимо в духовку.

Температура запікання – 200 градусів, час – година.

Перед споживанням сало бажано охолодити, очистити від лушпиння і чорносливу та нарізати тоненькими скибочками.

Смачно так, що пальчики оближеш!

Спробуйте – не пожалієте!

 

Оцініть статтю
Дюшес
Сало: поживно, смачно і корисно