Здоровий кишківник – це 90 відсотків імунітету організму. Що для того треба зробити? Безумовно – вживати корисну їжу. Що є корисною їжею, а що – шкідливою? Саме цьому питанню присвячена ця стаття.
На сьогодні, на жаль, однією з поширених хвороб є онкологія кишківника. За статистичними даними, нездорове харчування забирає 11 мільйонів людей в рік. Як вважають науковці, причиною цього захворювання може бути вживання канцерогенних продуктів. Що це за продукти?
До канцерогенних належать ті продукти, які містять багато штучних компонентів, підсолоджувачів або є штучно обробленими. Також канцерогенною є їжа приготована на олії багаторазового використання. Наприклад, чіпси, пиріжки чи пампушки.
Якщо проаналізувати продукти, які вживає сучасна людина, можна з впевненістю стверджувати, що більшість з них канцерогенні. «Що ж тоді їсти?» – запитаєте ви. Зменшити кількість продуктів, які є зовсім некорисними, або звести їх вживання до мінімуму.
Продукти, які не варто вживати:
Не вживати продукти, що містять нітрит натрію. Цей компонент міститься у ковбасних виробах, сосисках, консервах, окремих напоях.
Саме нітрит натрію подразнює слизову шлунку, сприяє патологічним утворенням.
До речі, Всесвітня організація охорони здоров’я підтвердила, що саме нітрит натрію викликає онкологію кишківника. Що також довели у своїх дослідженнях англійські вчені.
До списку «шкідливих» продуктів належить червоне м’ясо. Проте саме м’ясо, як стверджують англійські вчені, є менш шкідливим, а ніж вироби з нього. Це можуть бути сосиски, бекон, ковбасні вироби. Такі продукти можуть провокувати розвиток пухлин. І, як з’ясувалося, при цьому його кількість може бути зовсім незначною. Всього лиш 70 – 90 грамів.
Напої, що містять алкоголь, не менш згубно діють на шлунково-кишковий тракт людини. Етиловий спирт – це ще один збудник онкологічного захворювання, що підтвердили американські вчені.
Вони упродовж десяти років досліджували цю тему і дійшли висновку, що люди, які часто вживають алкоголь, значно частіше хворіють на онкологічні захворювання, ніж ті, що зовсім не вживають алкоголю або роблять це рідко.
Оскільки важко для кожного організму визначити дозу алкоголю, яка буде нешкідливою, тому бажано припинити вживати цей продукт взагалі.
Особливо шкідливим вчені визнали пиво з бульбашками, які дуже негативно впливають на слизову.
А ще варто звертати на звички, які також стають причиною скорочення життя. До них належать передовсім паління сигарет, а також надмірне вживання солі, цукру, борошняних виробів чи фастфудів, що спричиняють ожиріння.
За деякими даними, від надлишку солі помирає близько трьох мільйонів осіб. Через недостатнє споживання цільно зернових продуктів йде з життя також близько трьох мільйонів. Два мільйони помирає тому, що в харчуванні були відсутні фрукти, тобто здорова їжа.
Які ж продукти є корисними для організму, особливо для кишківника.
Це ті продукти, які нормалізують або покращують роботу цього органу. До них належать безумовно свіжі овочі і фрукти. Також зернові злаки. До речі, білі хлібобулочні вироби є також шкідливими для кишківника.
Включіть обов’язково до свого меню горіхи, насіння і морепродукти, фреші і зелень.
Продукти, які багаті на клітковину, є корисними для кишківника.
Очевидно, кожна людина повинна сама сформувати для себе список тих продуктів, які можна вживати з користю для організму. І викреслити назавжди ті, які можуть стати причиною страшного захворювання – раку.
Якщо ви дбаєте про власне здоров’я, то повинні прислухатися до порад спеціалістів і ваш організм завжди буде бадьорим і здоровим.