Шоколад, приготований самотужки, куди смачніший, ніж магазинний

Я велика любителька шоколаду. З усіх солодощів надаю перевагу саме йому. Причому не так важливо: молочний, гіркий, білий чи з різними добавками. Раніше часто купувала цей десерт в магазині, а який – вибирала за настроєм. Але мене не дуже радує склад на упаковці. Більш-менш пристойний у гіркого без добавок. Але ж я люблю з різними наповнювачами, а в них міститься багато ненатуральних компонентів. Тому одного разу вирішила розібратися в рецептах і приготувати шоколад самостійно. І у мене вийшло! Тепер не купую його в магазині, а роблю сама. Хочу поділитися трьома найулюбленішими варіантами натурального і дуже смачного шоколаду.

Молочний шоколад

Це класичний рецепт мого улюбленого десерту. У нього приємний вершковий смак, а готувати його дуже просто. Для нього потрібна будь-яка неглибока форма, куди потрібно залити шоколадну суміш.

Інгредієнти:

5 ст. л. какао в порошку; 8 ст. л. цукру; 50 г вершкового масла; 4 ст. л. молока; 1 ч. л. борошна; щіпка ваніліну.

 

Приготування:

У каструльці змішую цукор, какао і, додаючи молоко, збиваю виделкою суміш. Готую водяну баню і ставлю зверху кухлик. Постійно помішую – до отримання однорідної маси. Потім кладу масло і теж розтоплюю. Насипаю борошно і швидко збиваю, щоб не утворилися грудочки.

Знімаю з водяної бані, приправляю ваніліном. На цьому етапі можна всипати добавки: горішки, родзинки, кокосову стружку. Я віддаю перевагу цукатам.

Потім беру підготовлені формочки, змащую всередині вершковим маслом, щоб потім легше було діставати. Відправляю заготовки в холодильник на ніч. Якщо хочеться швидше, то тоді ставлю в морозилку. Застигає за 2-3 години.  Цей процес залежить від товщини шоколаду.

Шоколад з какаомасла з горішками

Рецепт теж простий, але складність полягає лише в тому, що купити какаомасло не так легко. У наших магазинах його не продають, тому замовляю через інтернет. І все заради неперевершеного смаку справжнього дорогого шоколаду.

Пропорції такі:

40 г какаопорошку; 60 г какаомасла; 50 мл жирних вершків; 40 г цукру; 100-150 г будь-яких горішків на смак.

Приготування:

Роблю водяну баню. У каструлю кладу шматок какаомасла і ставлю поступово розтоплювати. Коли масло розчиниться, додаю цукор, какаопорошок і добре перемішую, щоб не було грудочок і маса вийшла однорідною. Потім вливаю вершки і продовжую нагрівати. В цей час нарізаю горішки на великі або маленькі шматочки, за настроєм. Додаю їх до загальної маси.

Все добре перемішую. Форму для шоколаду змащую тонким шаром масла і виливаю шоколадну суміш. Застигає вона трохи швидше, ніж перший варіант. Достатньо 2-3 годин в холодильнику.

Домашній білий шоколад

А це особливий рецепт. Люблю його найбільше! І всі мої знайомі його просто обожнюють. Тут теж потрібне какао-масло. Я купую його завжди заздалегідь.

Склад продуктів:

50 г какао-масла; 50 г цукрової пудри; 5 г сухого молока; по щіпці ванілі і морської солі.

Приготування:

Тут все так само, як і в попередніх рецептах: використовуючи водяну баню, розтоплюю масло. Коли воно повністю розчиниться, поступово додаю сухе молоко і пудру, постійно помішуючи. Не можна допустити появи грудочок. В кінці всипаю по дрібці солі і ванілі. Поки суміш гаряча, розливаю по формах і для застигання кладу в холодильник на 2-3 години.

 

Усе просто і смачно!

Оцініть статтю
Дюшес
Шоколад, приготований самотужки, куди смачніший, ніж магазинний