Швидко смачнющі картопляні зрази всередині з фаршем!

Картопляні зрази – це традиційна страва в таких країнах як Литва, Білорусія, Росія та Україна. В приготуванні є дуже простою, являє собою картопляний пиріжок (тісто з картоплі) всередині з начинкою, найчастіше з м’ясною.

Існує версія, що цю страву придумала міланська принцеса Боні Сфорца. Правдивість цієї історії під питанням, проте сьогодні картопляні зрази є досить звичайною та ситною стравою, яку готують багато сімей в Україні, Росії, Білорусії, Польщі…

Необхідні інгрідієнти для картопляного тіста:

  • картопля -12 шт;
  • яйця -1 шт;
  • цибуля -1 шт;
  • борошно – 5 ст. л.;
  • лавровий лист 1 шт;
  • сіль – 1 ч.л.;

Необхідні інгредієнти для начинки:

  • фарш – 500 г;
  • цибуля – 1шт;
  • сіль та перець до смаку.

Покроковий спосіб приготування:

  1. В киплячу воду (злегка підсолену) киньте порізано на шматки картоплю та проваріть до готовності.

2. Зробіть картопляне пюре, не охолоджуючи зварену картоплю.

3. Цибулю почистіть поріжте дрібними кубиками.

4. Посмажте цибулю на сковорідці (додавши рослинної олії), тоді додайте фаршу та доведіть до смаку сіллю та перцем.

5. В картоплю, яка охолонула додайте яйце та борошна і вимішайте цю масу.

6. З картопляного тіста сформуйте кульки. Розімніть кожну кульку злегка і вцентр покладіть фаршу (приблизно 1 столова ложка).

7. З’єднайте обережно краї тіста до утворення картопляного пиріжка.

8. Тепер обкачайте пиріжки в борошні. На сковорідку налийте трішки рослинної олії. Обсмажуйте на невеликому вогні з обох боків до рум’яності.

Все дуже просто і неодмінно смачно! Готуйте з радістю!

 

 

 

Оцініть статтю
Дюшес
Швидко смачнющі картопляні зрази всередині з фаршем!