Офіційна медицина давно визнала корисні властивості шипшини або “дикої троянди”. Шипшина-неперевершений лідер по кількості вітаміну С.З неї готують варення, морси, компоти та ностоянки. Плоди шипшини завоювали особливу популярність, особливо зараз.
“Дика троянда”-унікальна рослина, яка здатна замінити жаразнижуючі препарати. Кращого джерела аскорбінової кислоти годі й шукати.
Шипшина багата на вітамін К, вона пришвидшує згортання крові, зміцнює судини, а також покращує роботу серця. Ягоди шипшини володіють жовчогінною дією.Настій з ягід “дикої троянди” корисний при холециститі. Дика ягода сповільнює процес старіння, а також гальмує
окислювальні процеси в організмі. Також шипшина добре позначається на красі шкіри.
Шипшина чинить м’який сечогінний ефект. Вживання шипшини – відмінна профілактика атеросклерозу. Ця рослина справжня знахідка для чоловіків. Відвар з її ягід чинить профілактичну дію на простатит, підвищує лібідо та потенцію. Відвар з шипшини здатний позбавити від токсикозу.
Шипшина бадьорить, тому легко замінить ранкову каву. Ягідний відвар корисний для відновлення сил після тривалих хвороб.Вживання чаю із шипшиною позитивно впливає і на систему травлення: приносить користь при розладі шлунку, метеоризмі, проносі тощо.
Цікаво знати
В 2012 році були проведені дослідження на основі порошку з сухої шипшини. У дослідженні прийняло участь близько 300 людей. Люди споживали порошок шипшини, і спостерігали за змінами у в організмі. Порошок з сухої шипшини рятує від остеоартрозу, ревматоїдного артриту і запальних захворювань кишківника. Застосування порошку з шипини не мало побічних ефектів. Учасники експерименту пили чай з сухих плодів шипшини.
Рецепт приготування:
Подрібнені плоди шипшини залити 150 мл окропу і дати трохи настоятися. Споживати теплий напій двічі-тричі на день.
Шипшиновий чай-неперевершений засіб у боротьбі із застудою та високою температурою.
Перед застосуванням проконсультуйтеся з сімейним лікарем.