Кабачки в моїй сім’ї люблять усі – особливо запечені з твердим сиром. Особливо, коли до них приготувати ще соус з часником, спеціями та зеленню. Пальчики оближете і збагатите власний раціон корисними речовинами та вітамінами.
Для приготування страви потрібні такі продукти:
- 2 кабачки;
- 2 яйця;
- 150 грамів твердого сиру. Чудово підходить сулугуні;
- 2 столові ложки олії;
- сіль, перець, спеції до смаку;
- 2 столові ложки крохмалю.
Для соусу знадобляться:
- 150 грамів сметани;
- 3 зубчики часнику;
- сіль, перець, спеції до смаку;
- пучок свіжого кропу.
Процес приготування кабачків:
Помиті кабачки розрізаємо на пластинки так, щоб внизу два колечка були з’єднані.
Шматок сиру натираємо на середній терці.
Збиваємо вінчиком яйця з сіллю і спеціями.
Замість крохмалю можна використати звичайне борошно, в яке треба буде обмокнути кружальця перед смаженням.
Сир владаємо між два кружальця, які вмокаємо в збите яйце, а потім обкачуємо їх борошном. Смажимо на сковорідці до утворення рум’яної шкірочки.
Приготування соусу:
До сметани вичавлюємо часник, всипаємо дрібно посічений кріп, додаємо сіль і всі інші спеції відповідно до власного смаку.
Засмажені кабачки поливаємо цим соусом.
Кабачки чудово поєднаються зі святковими стравами. Також люблю їх готувати на вечерю.
Надіюся, така страва буде смачною і для вас.