Такого смачного молочного пирога ви ще не куштували! Арабський рецепт, що нікого не залишає байдужим!

На перший погляд, може здатися, що це банальний молочний пиріг, але можу вас запевнити цей рецепт вас точно здивує! До того ж його приготування легке та не займає багато часу, тому збережи рецепт та приготуй його для сім’ї й ти побачиш з якою вони насолодою поїдатимуть арабський пиріг!

Насправді навряд ви ще десь знайдете рецепт молочного пирога, що робить його таким м’яким та насиченим лише завдяки одному сиропові! А бісквіт з манки точно змусить ваших дітей «врізати ще один шматочок»! З цим тортом будь-яке чаювання перетворюється на справжнє свято.

Отже, для приготування арабського молочного пирога вам знадобиться:

  • 4 яйця;
  • 1,5 склянки цукру;
  • 60 грамів манної крупи;
  • 100 грамів борошна;
  • 10 грамів крохмалю;
  • 10 грамів розпушувача;
  • 1 літра молока;
  • 5 грамів ванільного цукру;
  • 20 грамів масла;
  • 70 грамів мигдальних пластівців.

Покрокове приготування.

Крок No1. Яйця та 50 грамів цукру збивайте міксером, доки не утвориться легка пишна світла суміш.

Крок No2. Увімкніть розігрівати духовку до 180.

Крок No3. До пишної суміші додайте 60 грамів борошна та розпушувач. Акуратно все перемішуйте.

Крок No4. Змажте форму для випікання маслом та вилийте туди приготовлену раніше суміш. Рівномірно розподіліть її.

Крок No5. Випікаємо протягом пів години доки не з’явиться золотистий колір на випічці.

Крок No6. Доки випікається наш корж, ми підігріваємо 200 мілілітрів молока та 8 столових ложок цукру з ваніллю.

Крок No7. Після того, як цукор розтопився, а молоко підігрілось, ми знімаємо його з вогню та додаємо ще 400 мілілітрів молока. Перемішуємо.

Крок No8. Коли бісквіт трохи охолоне ми поливаємо його молочною сумішшю.

Крок No9. До 30 грамів борошна додаємо крохмаль та 200 мілілітрів молока. Все перемішуємо.

Крок No10. 400 мілілітрів молока підігріваємо з 50 грамами цукру та 10 грамами масла. Потім вливаємо до підігрітої раніше суміші отриманою у кроці No9. Варимо доки суміш не почне загусати.

Крок No11. Виливаємо крем на торт і залишаємо його холонути.

Крок No12. На сковорідці (сухій) смажимо мигдальні пластівці на середньому вогні. Отримавши бажаний золотистий відтінок, посипаємо ними пиріг.

Крок No13. Залишаємо десерт у холодному приміщенні на кілька годин.

Приємного апетиту!

 

 

Оцініть статтю
Дюшес
Такого смачного молочного пирога ви ще не куштували! Арабський рецепт, що нікого не залишає байдужим!