Чомусь всі переконані, що страви з картоплі – «задоволення бідних», або «радянський примітив», але цей португальський рецепт легко зруйнує всі міфи та покорить ваше серце.
Є чимало відомих та заїжджених страв з картоплею, де вона тільки не бувала! Зокрема, смажена, варена, печена, у салатах, перших стравах чи, як начинка для пирогів та вареників. Але я впевнена, що такої страви з картоплею ви ще не коштували, але коли зробите це, то не пошкодуєте!
Цей рецепт частіше всього використовують у португальських ресторанах, тому й страва отримала назву «картопля по-португальськи». Цю страву вони впевнено додають до найекзотичніших страв, або і подають, як окрему страву!
Отже, для її приготування вам знадобиться:
- 8 картоплин (Моя порада: щоб отримати страву, як у найкращих ресторанах Португалії, потрібно використовувати молоду картоплю одного й того ж розміру);
- 100 грамів часнику;
- 30 грамів масла;
- 1⁄4 склянки оливкової олії;
- 30 грамів розмарину;
- Дрібку морської солі.
Покрокове приготування:
Крок No1. Помийте картоплю, але не чистість її, та варіть їх на середньому вогні до повної готовності. Залиште її охолоджуватися у кімнаті з середньою температурою.
Крок No2. Легенько придавіть картоплину по центрі ложкою, щоб вона тріснула, але не перестарайтесь, бо вона може лопнути.
Крок No3. Форму, у якій збираєтесь запікати картоплю, змастіть оливковою олією та рівномірно розкладіть зубчики часнику по всій площині.
Крок No4. Перекладіть всі картоплини у цю посудину, щоб вони прилягали один до одного. Кладіть тріснутим до верху й посипте ті тріснуті щілини розмарином та морською сіллю.
Крок No5. Попередньо нарізане масло невеличкими кубиками кладемо зверху на кожну картоплину й знову все поливаємо оливовою олією.
Крок No6. Ставимо посудину з картоплею у духовку з температурою 180, чекаємо, коли картопля стане рум’яною й виймаємо її.
До того ж, страва набуде нового смаку, якщо до неї ви додасте смажені гриби!
Тільки спробуйте приготувати цю страву з картоплі й ви здивуєтесь, як швидко вона зруйнує всі стереотипи у вашій голові!
Смачного!