Усі, мабуть, люблять домашні тістечка. Господиням важливо, щоб вони були зручні в приготуванні, і, звичайно, смачні. Саме такими є тістечка на кефірі. Такі тістечка готуються швидко, за продуктами – це не дорого і випічка надзвичайно смачна. Спробуйте! Ось покроковий рецепт.
Складники:
- 150 г кефіру
- 150 г масла
- Одне яйце
- 300 г борошна
- Столова ложка цукру
- Розпушувач
- Ванілін
- Цукрова пудра
Для начинки:
- 30 г масла
- 80 г цукру
- 80 г борошна
- ванілін
Приготування:
- До кефіру додаємо цукор і яйце, збиваємо до однорідної маси.
- В окремій посудині перемішуємо борошно, розпушувач і ванільний цукор. Перед тим бажано борошно просіяти.
- До борошна додаємо подрібнене масло і січемо його разом з борошном до дрібненьких крихт.
- Опісля виливаємо до борошна кефір і замішуємо тісто. Воно повинно бути м’яким.
- Ставимо тісто на 15 хвилин в холодильник або в холодне місце.
- Для начинки змішуємо масло, ванілін, борошно, цукор. Перетираємо все до однорідної маси.
- Тісто з холодильника розрізаємо на дві рівні частини, розкачуємо на прямокутні пласти товщиною 3 мм.
- Розкачане тісто змазуємо яєчним білком. Зверху викладаємо начинку.
- Скручуємо тісто в рулет і трохи його приплющуємо качалкою, щоб він став плоским.
- Розрізаємо рулет на дрібні шматки і викладаємо їх на противень, змазаний маргарином.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів.
- Час випікання тістечок – 20 хвилин.
Опісля готові тістечка можна присипати цукровою пудрою – за бажанням.
Смачного!