Тістечка-слойки на кефірі

https://food.obozrevatel.com

 

Усі, мабуть, люблять домашні тістечка. Господиням важливо, щоб вони були зручні в приготуванні, і, звичайно, смачні. Саме такими є тістечка на кефірі. Такі тістечка готуються швидко, за продуктами – це не дорого і випічка  надзвичайно смачна. Спробуйте! Ось покроковий рецепт.

 Складники:

  • 150 г кефіру
  • 150 г масла
  • Одне яйце
  • 300 г борошна
  • Столова ложка цукру
  • Розпушувач
  • Ванілін
  • Цукрова пудра

Для начинки:

  • 30 г масла
  • 80 г цукру
  • 80 г борошна
  • ванілін

Приготування:

  1. До кефіру додаємо цукор і яйце, збиваємо до однорідної маси.
  2. В окремій посудині перемішуємо борошно, розпушувач і ванільний цукор. Перед тим бажано борошно просіяти.
  3. До борошна додаємо подрібнене масло і січемо його разом з борошном до дрібненьких крихт.
  4. Опісля виливаємо до борошна кефір і замішуємо тісто. Воно повинно бути м’яким.
  5. Ставимо тісто на 15 хвилин в холодильник або в холодне місце.
  6. Для начинки змішуємо масло, ванілін, борошно, цукор. Перетираємо все до однорідної маси.
  7. Тісто з холодильника розрізаємо на дві рівні частини, розкачуємо на прямокутні пласти товщиною 3 мм.
  8. Розкачане тісто змазуємо яєчним білком. Зверху викладаємо начинку.
  9. Скручуємо тісто в рулет і трохи його приплющуємо качалкою, щоб він став плоским.
  10. Розрізаємо рулет на дрібні шматки і викладаємо їх на противень, змазаний маргарином.
  11. Духовку розігріваємо до 180 градусів.
  12. Час випікання тістечок – 20 хвилин.

Опісля готові тістечка можна присипати цукровою пудрою – за бажанням.

 Смачного!

Оцініть статтю
Дюшес
Тістечка-слойки на кефірі
Дюшес
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.