Найсмачніші та надзвичайно легкі у приготування капустяні пиріжки.
Зважуємо у наступних пропорціях:
- 450 – 470 грам – пшеничного борошна;
- 250 мл – крижаної води;
- 5-7 грам сухих дріжджів;
- 0,5 ч.л. – йодованої чи морської кухонної солі;
- Рафінована соняшникова олія для смаження.
Для начинки зважуємо продукти наступним чином:
- 1 кг білокачанної капусти;
- 1 середнього розміру ріпчаста цибулина;
- 1\4 ч.л. прянощі «Сушена м’ята»;
- 0,5 ч.л. червоного перцю (меленого);
- кухонна сіль і чорний мелений перець додаємо «на око»;
- трішки зелені (петрушка, кріп);
- 5 ст. л. рафінованої соняшникової олії.
Спосіб приготування:
- Пшеничне борошно терпляче просіюємо через ситечко, тоді змішуємо із сухими дріжджами. Сіль додаємо туди ж. Заливаємо це все крижаною водичкою у відповідній пропорції і замішуємо наше тісто. Воно має бути досить м’яким і дуже еластичним. Коли отримали саме таке тісто, то поміщаємо його у глибоку миску, попередньо змащену олійкою. Зверху замотуємо харчовою плівкою та ставимо у тепле місце, щоб наше тісто виросло.
- Цибулину січемо дрібними квадратиками, а капусту нарізаємо за допомогою шатківниці.
- Після цього обсмажуємо нашу плакучу до золотистого відтінку.
- Тоді додаємо підготовану капусту і збільшуємо полум’я. Тушкуємо до готовності. В кінці додаємо прянощі, зелень та спеції. Все гарно перемішуємо.
- Силіконовий килимок чи просто робочу зону присипаємо борошном, викладаємо тісто, яке підросло і додатково його розминаємо руками. Після цього ділимо тісто на досить маленькі частини.
- Формуємо з частин тіста кульку і розкатуємо її. На розкатане тісто викладаємо начинку та акуратно заліплюємо наш пиріжок.
- Сформовані пиріжки ретельно обсмажуємо з усіх сторін до готовності.
- Після зняття готових пиріжків з сковорідки – викладаємо їх на кухонний рушничок, щоб він увібрав залишки рослинної олії. Смачного!