Уявіть тільки, ароматні пиріжки без яєць і молока. Тісто лише на воді. Настільки смачні, що пальчики оближеш!

Найсмачніші та надзвичайно легкі у приготування капустяні пиріжки.

Зважуємо у наступних пропорціях:

  • 450 – 470 грам – пшеничного борошна;
  • 250 мл – крижаної води;
  • 5-7 грам сухих дріжджів;
  • 0,5 ч.л. – йодованої чи морської кухонної солі;
  • Рафінована соняшникова олія для смаження.

Для начинки зважуємо продукти наступним чином:

  • 1 кг білокачанної капусти;
  • 1 середнього розміру ріпчаста цибулина;
  • 1\4 ч.л. прянощі «Сушена м’ята»;
  • 0,5 ч.л. червоного перцю (меленого);
  • кухонна сіль і чорний мелений перець додаємо «на око»;
  • трішки зелені (петрушка, кріп);
  • 5 ст. л. рафінованої соняшникової олії.

Спосіб приготування:

  1. Пшеничне борошно терпляче просіюємо через ситечко, тоді змішуємо із сухими дріжджами. Сіль додаємо туди ж. Заливаємо це все крижаною водичкою у відповідній пропорції і замішуємо наше тісто. Воно має бути досить м’яким і дуже еластичним. Коли отримали саме таке тісто, то поміщаємо його у глибоку миску, попередньо змащену олійкою. Зверху замотуємо харчовою плівкою та ставимо у тепле місце, щоб наше тісто виросло.

 

  1. Цибулину січемо дрібними квадратиками, а капусту нарізаємо за допомогою шатківниці.
http://cook.net.ua
  1. Після цього обсмажуємо нашу плакучу до золотистого відтінку.

 

  1. Тоді додаємо підготовану капусту і збільшуємо полум’я. Тушкуємо до готовності. В кінці додаємо прянощі, зелень та спеції. Все гарно перемішуємо.
https://povar.ru
  1. Силіконовий килимок чи просто робочу зону присипаємо борошном, викладаємо тісто, яке підросло і додатково його розминаємо руками. Після цього ділимо тісто на досить маленькі частини.

 

  1. Формуємо з частин тіста кульку і розкатуємо її. На розкатане тісто викладаємо начинку та акуратно заліплюємо наш пиріжок.
https://zelenasadyba.com.ua
  1. Сформовані пиріжки ретельно обсмажуємо з усіх сторін до готовності.

 

  1. Після зняття готових пиріжків з сковорідки – викладаємо їх на кухонний рушничок, щоб він увібрав залишки рослинної олії. Смачного!
Оцініть статтю
Дюшес
Уявіть тільки, ароматні пиріжки без яєць і молока. Тісто лише на воді. Настільки смачні, що пальчики оближеш!