Як покращити смак страв, які не зовсім вдались

https://www.timeboil.ru/cereals/rice/

На кухні іноді не обходиться без невеликих кулінарних невдач. Страви пригоряють, википають і просто виходять не такими, як треба. Для того, щоб швидко покращити їх смак, скористайтеся кількома ефективними порадами.

Пригоріло молоко

Під час приготування какао або нагрівання молока для будь-яких страв не завжди виходить за ним встежити. В результаті напій пригорає, смак стає неприємним і гірким. Щоб позбутися від гіркоти, додайте в молоко трохи дрібної солі. Вона вбере в себе непотрібні аромати і поверне напою колишній смак.

Гострий соус

Пікантний соус – відмінна добавка до різних страв. Однак не всім можна і потрібно вживати занадто гостру їжу. Якщо вам потрібно швидко пом’якшити присмак соусу, досить додати в нього чайну ложку цукру. Він зменшить гостроту. Такий соус буде добре поєднуватися не тільки з кашами та салатами, а й з м’ясними стравами.

 Переварені макарони

Це, мабуть, найпоширеніша кулінарна проблема. Досить відлучитися від готування на кілька хвилин, і все, макарони вже зварилися. Така страва мало кому припаде до смаку, оскільки вони стають схожими на тепле м’яке тісто. Замість того, щоб їх викидати або готувати нову порцію, просто перекладіть переварений продукт на сковорідку, додайте трохи оливкової або соняшникової олії і злегка обсмажте. У вас вийде нова, хрустка, а найголовніше, смачна страва. Також її можна доповнити ароматними спеціями або іншими інгредієнтами на ваш смак.

Глевкий десерт

Коли готуєш десерт, завжди є ймовірність, що він вийде трохи глевким. Іноді складно виставити відповідну температуру духовки або протримати страву всередині потрібний час. Щоб заново не нагрівати піч, відправте десерт в мікрохвильовку на 5-10 хвилин, попередньо виставивши максимальну потужність. Страва швидко пропечеться зсередини і вам не доведеться докладати додаткові зусилля.

Пригорілий рис

Під час варіння рису потрібно наливати достатню кількість води. Однак якщо ви трохи прорахувалися і він підгорів, не біда. Позбутися від запаху гару допоможе звичайний хліб. Просто покладіть зверху страви скоринку білого або чорного хліба і закрийте каструлю кришкою на пів години. Хлібобулочний виріб вбере в себе всі неприємні запахи і поверне рису колишній смак.

Сухе м’ясо

Якщо ви випадково занадто сильно пересушили м’ясо в духовці, вам допоможе парова лазня. Поставте каструлю на середній вогонь, налийте води і помістіть зверху сітку від грилю або фритюрницю. Розкладіть поверх сухі скибочки м’яса і залиште їх на 15-20 хвилин. За цей час вони встигнуть насититися необхідною вологою і набудуть більш ніжними на смак.

Якщо ж у вас вдома немає спеціальної сітки, просто наколіть м’ясо на шампур або ножі і покладіть їх на парову баню.

Оцініть статтю
Дюшес
Як покращити смак страв, які не зовсім вдались