Горох – один із найкорисніших продуктів. У ньому багато вітамінів групи В, рослинних білків (найбільш подібних до тваринних), каротину та мікроелементів. До того ж, це не дуже дорогий продукт. Тож гороховий суп – не просто смачна страва, а й дуже корисна. А якщо приготувати його, використовуючи ці прості поради, то можна отримати не просто суп, а справжній шедевр, який вразить і домашніх, і гостей.
3 поради, як приготувати надзвичайно смачний гороховий суп
Наваристий суп – традиційна перша страва на обід у багатьох українських сім’ях. І гороховий суп – один із найулюбленіших у багатьох, за популярністю він поступається хіба що борщу. Тож, щоб приготувати горох правильно й не возитися пів дня, використовуйте ці поради:
- Використовуйте тільки горох, який розпадається на половинки. Якщо ви оберете цілий горох, він може не розваритися або й взагалі залишитися сирим. Крім того, горохова січка в такому випадку осяде на дні каструлі, так суп позбудеться приємної густої консистенції.
- Замочуйте горох перед варкою на 6-8 годин. Принципово залити його окропом! Так горох почне насичуватися вологою та краще провариться після. Перед варкою замочений горох слід промити водою.
- Як горох закипить, додайте до супу соди (з розрахунку 1 чайну ложку на 3 літри води). Сода розм’якшить горох та прискорить процес варіння. Цей трюк подіє й при варінні квасолі, адже сода розм’якшує всі бобові. І не переживайте, у супі сода не буде відчуватися зовсім.
Рецепт горохового супу з мисливськими ковбасками
Складники:
- сухий горох – 300 грамів;
- картопля – 5 штук;
- мисливські ковбаски – 300 грамів;
- морква – 1 штука;
- цибуля – 1 штука;
- часник – 3-4 зубчики;
- соняшникова олія – 1,5 столової ложки;
- сода – 1 чайна ложка;
- сіль, перець, лавровий лист, спеції – за смаком.
Як готувати?
- Горох замочіть у окропі на ніч (принаймні на 6-8 годин). Промийте, залийте холодною водою та поставте варити. Після того, як вода закипить, додайте соду, зменште вогонь до мінімуму та варіть протягом 1 години.
- Картоплю очистьте, помийте та наріжте кубиками.У каструлю з горохом додайте води, відправте туди картоплю.
- Цибулю та моркву очистьте та помийте. Цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на терці. Пасеруйте овочі до готовності на соняшниковій олії. Потім додайте до картоплі. Варіть приблизно пів години.
- Мисливські ковбаски наріжте невеликими шматочками. Часник очистьте, помийте та подрібніть. Приблизно за 10 хвилин до приготування супу додайте до нього ковбаски та спеції.
- Після приготування дайте супу настоятися.
Перед подачею додайте до супу подрібнені зелень та сухарики! Смачного!
Бонус! Ще 5 варіантів приготування горохового супу!
- Із замороженим або консервованим горошком.
Приготуйте суп як завжди, зі звичайним горохом. У кінці приготування додайте до супу зелений горошок. Насолоджуйтеся приємним ароматом та незвичним смаком супу!
- Із курячим філе.
Замість ковбасок додайте в суп куряче філе, нарізане кубиками. Цей варіант ідеально підійде для тих, хто на дієті. Так калорійність супу буде меншою, та й вийде він зовсім нежирним.
- Із грибами.
Гриби та горох можуть замінити м’ясо, тому це чудовий варіант супу. Його можна навіть тим, хто на дієті та вегетаріанцям. Він готується як звичайний гороховий суп, тільки замість ковбасок чи м’яса додайте улюблені гриби, нарізані невеликими шматочками.
- Із томатами та оливками.
Такий суп також сподобається тим, хто на дієті або дотримується посту. Помідори слід ошпарити, зняти з них шкірку та нарізати кубиками. Оливки та помідори слід додати наприкінці приготування супу.
- З карі.
Горох при замочуванні слід залити не просто окропом, а курячим бульйоном. Такий суп можна готувати з курячим філе або просто без м’яса. За 10 хвилин до кінця приготування до супу слід додати карі, паприку та імбир. Обов’язково спробуйте такий рецепт, смак надзвичайний!
Тож обирайте собі гороховий суп до смаку або готуйте весь час різні варіанти. Та не забудьте користуватися порадами для приготування гороху, так ваші супи завжди будуть смачними як у ресторані! І смачного вам!