Отже, язик варто відварити саме в той день, коли Ви плануєте його готувати.Якщо язик заморожений, то краще поставити розморожуватися його звечора.Потім добре його промийте, покладіть в каструлю, залийте холодною водою, і поставте на плиту. Після закипання, кип’ятіть 5 хвилин.
Порада №1
За порадаю бабусі, я завжди зливаю першу та другу воду, у якій вариться язик.Потім на третій раз я заливаю язик холодною водою, додаю спеції та сіль ( 1 столову ложку).Також додаю подрібнену цибулю, селеру, петрушку, декілька лаврових листочків та 5-6 горошинок чорного перцю.
Коли язик звариться, дістаньте його з каструлі. Бульйон на якому варився язик, поставте в холодильник. На такому бульйоні можна зварити неперевершений борщ або легкий супчик з локшиною. Такий обід розлетиться “на ура”. Особливо, після свята, коли набридли салати, крученики та відбивні.
Порада №2
Язик слід варити на слабкому вогні, протягом 4 годин. Якщо Ви полюбляєте більш щільний язик, то варіть його 3-3,5 години.
Порада №3
Язик варто повністю охолодити в тому ж бульйоні, в якому він варився.Потім витягніть язик з бульйону, зніміть плівку і наріжте на потрібні шматочки.
Дотримуйтеся цих порад, і язик, приготований Вами вийде ніжним, ароматним та соковитим!