Як варити пельмені, щоб вони були пишними і гладенькими

https://food.obozrevatel.com

Коля, наш сімейний товариш, працює ресторатором. Ми з чоловіком частенько заходимо в його заклад – затишна обстановка, смачна їжа. Приємно іноді посидіти по-домашньому в компанії, випити вина, поспілкуватися.

Одного разу замовили там з чоловіком пельмені. Нам принесли таких красенів! Виглядали просто як пиріжки – пишні, гладенькі. На смак виявилися дуже соковитими, з легким, повітряним тістом і смачним фаршем.

Довго намагалася зрозуміти, що кладе кухар в тісто, щоб воно було міцним і еластичним. Ми почали розпитувати Колю, щоб він видав секретні інгредієнти і розповів, як приготувати такі пельмені в домашніх умовах. Треба сказати, що вся наша сім’я любить пельмені. Частенько їх готуємо. Але у мене вони дуже часто розварюються. Тісто рветься, і виходять пельмені наче обідрані.

І в цьому випадку не рятує навіть м’ясо, в яке я для соковитості намагаюся покласти то тертий помідор, то солону капусту. Тісто, що розлізлося, не дає шансу залишатися фаршу соковитим, весь сік витікає.

Коля тільки віджартовувався  – не одразу хотів розкрити секрет смачних пельменів. Але потім здався і запросив кухаря за наш стіл. Ми стали його розпитувати про секрет, як отримати такі пельмені.

З’ясувалося, що його рецепт до смішного простий. Пельмені – звичайні напівфабрикати. Але кухар їх варить по-особливому. Починає все як завжди: ставить каструлю на плиту, чекає поки закипить вода. Потім додає в воду сіль, приправи, лавровий листок, іноді головку цибулі, перець горошком. У киплячу воду висипає пельмені. Ось з цього моменту і починається найцікавіше!

Коли вода закипає, і пельмені спливають, додає в каструлю 1-2 склянки крижаної води. Вливати її потрібно акуратно, тонкою цівкою. Саме такий прийом дозволяє розкритися всім смаковим якостям тісту, робить його м’яким і повітряним. Після повторного закипання пельменів кухар варить їх ще 4-5 хвилин.

Щоб не забути усіх тонкощів, наступного дня я вирішила перевірити цей секрет на домашніх пельменях. Дуже вже було цікаво, чи вийдуть у мене такі красені, як в ресторані. Зробила все так, як потрібно і … Вийшло! Мої пельмені були цілі. Вони виглядали апетитно і були соковитими на смак.

З цього моменту я варю пельмені тільки таким способом.

Оцініть статтю
Дюшес
Як варити пельмені, щоб вони були пишними і гладенькими
Дюшес
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.