Як варити пельмені, щоб вони були пишними і гладенькими

https://food.obozrevatel.com

Коля, наш сімейний товариш, працює ресторатором. Ми з чоловіком частенько заходимо в його заклад – затишна обстановка, смачна їжа. Приємно іноді посидіти по-домашньому в компанії, випити вина, поспілкуватися.

Одного разу замовили там з чоловіком пельмені. Нам принесли таких красенів! Виглядали просто як пиріжки – пишні, гладенькі. На смак виявилися дуже соковитими, з легким, повітряним тістом і смачним фаршем.

Довго намагалася зрозуміти, що кладе кухар в тісто, щоб воно було міцним і еластичним. Ми почали розпитувати Колю, щоб він видав секретні інгредієнти і розповів, як приготувати такі пельмені в домашніх умовах. Треба сказати, що вся наша сім’я любить пельмені. Частенько їх готуємо. Але у мене вони дуже часто розварюються. Тісто рветься, і виходять пельмені наче обідрані.

І в цьому випадку не рятує навіть м’ясо, в яке я для соковитості намагаюся покласти то тертий помідор, то солону капусту. Тісто, що розлізлося, не дає шансу залишатися фаршу соковитим, весь сік витікає.

Коля тільки віджартовувався  – не одразу хотів розкрити секрет смачних пельменів. Але потім здався і запросив кухаря за наш стіл. Ми стали його розпитувати про секрет, як отримати такі пельмені.

З’ясувалося, що його рецепт до смішного простий. Пельмені – звичайні напівфабрикати. Але кухар їх варить по-особливому. Починає все як завжди: ставить каструлю на плиту, чекає поки закипить вода. Потім додає в воду сіль, приправи, лавровий листок, іноді головку цибулі, перець горошком. У киплячу воду висипає пельмені. Ось з цього моменту і починається найцікавіше!

Коли вода закипає, і пельмені спливають, додає в каструлю 1-2 склянки крижаної води. Вливати її потрібно акуратно, тонкою цівкою. Саме такий прийом дозволяє розкритися всім смаковим якостям тісту, робить його м’яким і повітряним. Після повторного закипання пельменів кухар варить їх ще 4-5 хвилин.

Щоб не забути усіх тонкощів, наступного дня я вирішила перевірити цей секрет на домашніх пельменях. Дуже вже було цікаво, чи вийдуть у мене такі красені, як в ресторані. Зробила все так, як потрібно і … Вийшло! Мої пельмені були цілі. Вони виглядали апетитно і були соковитими на смак.

З цього моменту я варю пельмені тільки таким способом.

Оцініть статтю
Дюшес
Як варити пельмені, щоб вони були пишними і гладенькими