Відділення кісток від м’яса оселедця на деяких домогосподарок наводить жах. Більшість вважає, що це довгий та кропіткий процес. Але прочитавши нашу статтю ви зрозумієте, що немає в цьому нічого страшного. І на очищення та нарізку вам знадобиться близько 5 хвилин.
Очищування варто почати з відрізання голови та виймання нутрощів. Якщо ікра або «молочко» збереглося у гарному стані, то не варто їх викидати. Потім рибину треба гарно промити.
Починаємо очищати рибу від кісток. Вказівним та середнім пальцем беремо хребет по різні боки. І потроху відділяємо «ребра» від м’яса, рухаючись до хвоста. Коли хребет відділений від рибини, його треба відрізати біля хвоста.

Ребра, які не змогли витягти з м’яса, виймаємо за допомогою ножа.
Потім відрізаємо пірця, зчищаємо чергу плівку. Наступний етап – відділити шкірку від філе.
З цим приголомшливим Лайфхаком вам більше не доведеться витрачати багато часу на очищення улюбленого оселедця.