Як зварити яйце так, щоб воно легко почистилося

Я ніколи не задумувалася, що яйця можна варити так, що їх потім легко можна почистити від шкаралупи. Вважала, що цей процес залежить від свіжості яйця. А з’ясувалося, що зовсім не так.

 

До того, процедура варіння складалася з двох етапів – самого власне варіння і витримки яйця в холодній воді, після якої яйце мало добре очиститися від шкаралупи. Однак, періодично шкаралупа у мене все-таки відокремлювалася з великими шматками білка. І це мене дратувало.

Допомогла удосконалити процес варіння яйця моя подруга, в якої я загостювала. Вона використовує для цього голку. Я була спершу здивована, а потім зрозуміла, що це дієвий спосіб.

Перед варінням треба яйце помити, а потім акуратно проткнути звичайною булавкою чи шпилькою низ яйця. Місце, яким ми кладемо вниз, коли поміщаємо його в упаковку.

Опісля за допомогою ложки яйце занурюємо в киплячу воду. Якщо любимо яйце з рідким жовтком, то для приготування вистачить п’ять хвилин. Для твердого жовтка яйце треба варити десять хвилин.

 Зварене яйце треба обов’язково залити холодною водою. Шкаралупа відходить від яйця дуже легко, чого я ніяк не могла досягнути до того.

Раджу спробувати. Лиш будьте акуратними під час проколювання шкаралупи, щоб не утворилися тріщинки.

Оцініть статтю
Дюшес
Як зварити яйце так, щоб воно легко почистилося