Як зварити яйце так, щоб воно легко почистилося

Я ніколи не задумувалася, що яйця можна варити так, що їх потім легко можна почистити від шкаралупи. Вважала, що цей процес залежить від свіжості яйця. А з’ясувалося, що зовсім не так.

 

До того, процедура варіння складалася з двох етапів – самого власне варіння і витримки яйця в холодній воді, після якої яйце мало добре очиститися від шкаралупи. Однак, періодично шкаралупа у мене все-таки відокремлювалася з великими шматками білка. І це мене дратувало.

Допомогла удосконалити процес варіння яйця моя подруга, в якої я загостювала. Вона використовує для цього голку. Я була спершу здивована, а потім зрозуміла, що це дієвий спосіб.

Перед варінням треба яйце помити, а потім акуратно проткнути звичайною булавкою чи шпилькою низ яйця. Місце, яким ми кладемо вниз, коли поміщаємо його в упаковку.

Опісля за допомогою ложки яйце занурюємо в киплячу воду. Якщо любимо яйце з рідким жовтком, то для приготування вистачить п’ять хвилин. Для твердого жовтка яйце треба варити десять хвилин.

 Зварене яйце треба обов’язково залити холодною водою. Шкаралупа відходить від яйця дуже легко, чого я ніяк не могла досягнути до того.

Раджу спробувати. Лиш будьте акуратними під час проколювання шкаралупи, щоб не утворилися тріщинки.

Оцініть статтю
Дюшес
Як зварити яйце так, щоб воно легко почистилося
Дюшес
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.