Я ніколи не задумувалася, що яйця можна варити так, що їх потім легко можна почистити від шкаралупи. Вважала, що цей процес залежить від свіжості яйця. А з’ясувалося, що зовсім не так.
До того, процедура варіння складалася з двох етапів – самого власне варіння і витримки яйця в холодній воді, після якої яйце мало добре очиститися від шкаралупи. Однак, періодично шкаралупа у мене все-таки відокремлювалася з великими шматками білка. І це мене дратувало.
Допомогла удосконалити процес варіння яйця моя подруга, в якої я загостювала. Вона використовує для цього голку. Я була спершу здивована, а потім зрозуміла, що це дієвий спосіб.
Перед варінням треба яйце помити, а потім акуратно проткнути звичайною булавкою чи шпилькою низ яйця. Місце, яким ми кладемо вниз, коли поміщаємо його в упаковку.
Опісля за допомогою ложки яйце занурюємо в киплячу воду. Якщо любимо яйце з рідким жовтком, то для приготування вистачить п’ять хвилин. Для твердого жовтка яйце треба варити десять хвилин.
Зварене яйце треба обов’язково залити холодною водою. Шкаралупа відходить від яйця дуже легко, чого я ніяк не могла досягнути до того.
Раджу спробувати. Лиш будьте акуратними під час проколювання шкаралупи, щоб не утворилися тріщинки.