Якщо Ви любите пекінську капусту так само сильно, як і я – приготуйте з неї салат за запропонованим мною рецептом. Весь секрет ховається у додаванні до салату заправки, яка надає гострий і дещо пікантний смак. Такий салат підходить до будь-якої основної страви. А якщо він ще деякий час настоїться, то його смакові якості лише стануть кращими і більш вираженими.
Отже, на знадобиться:
– Близько одного кілограма пекінської капусти;
– 1-2 середнього розміру ріпчасті цибулинки;
– Декілька пагінців зеленої цибулька;
– Одна невелика морквинка;
– Три-чотири зубці часнику (для аромату);
– Сіль та перець, за вашим смаком;
– Одна ч. л. цукру та меленого імбиру;
– Половинка ч. л. червоного гострого меленого перцю;
– Одна ст.л. ложка меленої червоної паприки;
– Близько 80-100 мл кімнатної температури води.
Спосіб приготування:
1. Пекінку шматуємо на невеликі за розміром квадратики. Для спростування цього процесу – відріжте нижню частину капустини – качан і розберіть її на листочки. Так буде швидше та зручніше нарізати.

2. Морквинку натираємо на спеціальному терку чи насадці для моркви «по-корейськи». Якщо у Вас є спеціальна шатківниця – можете сміливо її використовувати.

3. Цибулини очищаємо від шкірки, розрізаємо наполовину та січемо тоненькими півкільцями.

4. Після цього починаємо подрібнювати зелену цибульку.

5. Змішуємо всі підготовані за попередніми рекомендаціями овочі у глибокій посудині та легенько її розминаємо руками, тільки не дуже сильно.
Готуємо нашу секретну заправку.
Видавлюємо наші зубці часнику через часникодавку, або дуже дрібненько ріжемо ножем та розминаємо. Якщо імбиру в порошку не знайшли – тобі дуже дрібно нарізаємо корінь імбиру. Додаємо до імбиру та часнику решту спецій та водичку. Перемішуємо все гарненько.
Заправляємо отриманою сумішшю наші овочі і можна смакувати.