Одненька банка консерви та склянка рису нагодують всю сім’ю і ще на завтра залишиться.
Що ж нам знадобиться? Небагато:
- 1 баночка консервованої сардини в олії або у власному соку (ні в якому разі не в томатному соусі);
- 2 шт. курячих яєць;
- 300 грам довгозернистого рису;
- 1-2 середнього розміру цибулини;
- сіль та мелений перець – за смаком;
- вафельні трубочки.
Спосіб приготування:
- Рис потрібно запарити заздалегідь. Цибулю дрібно ріжемо та обсмажуємо до золотого кольору. Ставимо охолонути.
- Сардину, разом з рідиною у якій вона знаходиться – розминаємо за допомогою виделки. Додаємо охолонувшу цибулю та запарений або відварений рис (теж холодний). Солимо, перчимо і перемішуємо до однорідного вигляду.
- Тоді збиваємо два курячі яєчка. Беремо наші конуси з вафель і фаршируємо отриманою масою. Нафаршировані вафельки відставляємо на кілька хвилин, щоб вони промокли.
- Розігріваємо сковорідку з соняшниковою олією. Тоді беремо змокрівші конуси і обмочуємо їх у збитих яйцях. Обсмажуємо на середньому полум’ї до золотавого кольору з кожної сторони. Смачного куштування!