Салат з буряка і оселедця по-норвезьки

 

Салати – це основна фішка будь-якого застілля. Салатів не буває забагато. В зимовий період смачними й корисними є салати з овочами, особливо з буряка. Як запевняють довгожителі, цей овоч на столі повинен бути щодня – тоді ми будемо здоровими і сильними.

Складові салату:

  • одне філе оселедця
  • один буряк середнього розміру
  • 2 картоплини
  • 2 яблука кисло-солодкі
  • 3 мариновані огірки
  • одна цибулина
  • 2 яйця

Для заправки:

  • пів чайної ложки солі
  • пів чайної ложки цукру
  • чайна ложка лимонного соку
  • 2 столові ложки соняшникової олії
  • пучок свіжого кропу.

Приготування:

Овочі (буряк, картоплю) запікаємо в духовці при температурі 120 градусів. Охолоджуємо, очищаємо від шкірки.

Відварюємо на круто яйця.

Тарілку злегка змащуємо майонезом або робимо сітку.

Натираємо картоплю, поверх якої робимо майонезну сітку.

Дрібно нарізаємо огірочки, викладаємо їх поверх картоплі і знову змазуємо майонезом.

Наступний шар – посипаємо накришеною цибулею. Щоб цибуля була соковитіша , попередньо її можна замаринувати.

Поверх цибулі викладаємо дрібно нарізаний оселедець.

Знову змащуємо цей шар майонезом.

Опісля окремо натираємо буряк, до якого додаємо сіль, цукор, олію, сік лимона. Ретельно все перемішуємо. Викладаємо поверх оселедця.

Дрібно січемо кріп і прикрашаємо ним салат.

Щоб салат був смачнішим, вживайте його за півтора години після приготування, коли всі інгредієнти просочаться майонезом.

 Смачного!

Оцініть статтю
Дюшес
Салат з буряка і оселедця по-норвезьки